Cinema City
0

VIDEO / Spremite se za Hronike iz Narnije i Tron: Nasljedstvo

Sarajevo-x.com
Prvi sarajevski multipleks Cinema City, nakon još jednog sjajnog vikenda u kojem su projekcije aktuelnih naslova predvođenih hitovima "Termin" i "Paranormalna aktivnost 2" privukle preko 6.000 ljubitelja filma, za novu filmsku sedmicu najavljuje nastavak održavanja velike promotivne akcije Blockbuster Season 2010. svjetskom promijerom jednog od najočekivanijih 3D naslova te bh. premijeru još jednog sjajnog domaćeg ostvarenja.

Program od 9. decembra predvodi novi nastavak blockbuster fantazijskog serijala "Hronike iz Narnije: Plovidba broda Zorogaza 3D". Naslonjenu na treći dio literarnog bestseller serijala čuvenog dječijeg pisca C.S. Lewisa, koji je u cijelom svijetu prodat u više od 100 miliona primjeraka i preveden na 47 jezika, filmsku ekranizaciju ovaj put potpisuje vrlo iskusni britanski autor Michael Apted, tvorac Bondovog filma "Svijet nije dovoljan".

Spektakl prepun specijalnih efekata najnovije generacije urađen je najmodernijom 3D tehnologijom što će fantastičnom svijetu Narnije dati novu dimenziju. Glumačku ekipu ponovo predvode tinejdžerske zvijezde serijala Skandar Heynes, Ben Barnes i Georgie Henley, a tu su i britanski veterani Tilda Swinton u ulozi Bijele vještice i veliki Liam Neeson, glas kralja Narnije, moćnog lava Aslana. Inače, prvi film iz serijala "Hronike iz Narnije: Lav, vještica i garderoba" u kinima širom svijeta 2005. godine ostvario je zaradu od fantastičnih 750 miliona dolara, dok je drugi nastavak "Hronike iz Narnije: Princ Kaspijan" 2008. godine inkasirao sjajnih 420 miliona dolara.

Radnja filma, koji će svoju svjetsku premijeru paralelno sa kinima u Americi i cijelom svijetu doživjeti u multipleksu Cinema City 9. decembra, nastavlja se nakon što se Ludy i Edmund Pevensie vrate u Narniju za rođakom Eustaceom, gdje će se sresti sa princom Kaspijanom radi puta preko mora na palubi kraljevskog broda Zorogaza. Usput susreću zmajeve, patuljke, morske ljude i bandu izgubljenih ratnika prije nego što dođu do ivice svijeta...

U okviru velike promotivne akcije Blockbuster Season 2010. 16. decembra očekuje nas svjetska premijera novog revolucionarnog 3D SF spektakla tvornice snova Walt Disney "Tron: Nasljedstvo", za koji su ulaznice već u pretprodaji na blagajnama multipleksa. Blockbuster Season 2010. svojom svjetskom premijerom zatvara novi nastavak urnebesnog komičnog serijala Bena Stillera i Roberta DeNira "Upoznajte male Fockerove" 23. decembra, za kojeg se će ulaznice u pretprodaju biti puštene 16. decembra. I dalje je u toku Coca Cola nagradna igra u kojoj svi kupci combo paketa multipleksa putem grebalica mogu osvojiti zimske poklone Coca Cola (šalovi i kape za uši) i gratis combo pakete multipleksa. Nagradna igra traje do isteka zaliha nagradnog fonda.

Cinema City će 7. decembra biti domaćin bh. premijere novog domaćeg filmskog ostvarenja, sjajne socijalne drame Adisa Bakrača "Ostavljeni". Film, koji je svoju svjetsku premijeru doživio u takmičarskom programu Filmskog festivala u Karlovim Varima te osvojio Zlatnu arenu ovogodišnjeg izdanja Pulskog festivala za najbolju mušku ulogu mladog glavnog junaka Tonyja Grge, kreće u distribuciju po našoj zemlji gala premijerom u Cinema Cityju, gdje na redovni repertoar dolazi 9. decembra.

Pored sjajnog dječaka Grge, u naslovnim ulogama filma koji se bavi vrlo aktuelnom tematikom odgoja djece bez roditelja, u sporednim ulogama gledamo veliku Miru Furlan, odličnu Mirelu Lambić, pokojnog bh. velikana Žana Marolta u posljednjoj filmskoj ulozi, te Mirsada Tuku, Dragana Marinkovića i Zijaha Sokolovića.

Glavni junak filma je trinaestogodišnji dječak Alen, štićenik doma za nezbrinutu djecu. Odrasta u priviđenju da su mu roditelji bili stranci koji su morali napustiti Bosnu, ali stroga vaspitačica doma Cica od njega krije istinu. Nakon tragičnog događaja koji potresa dom Alen igrom slučaja otkriva ko je njegova prava majka i kreće u potragu za njom...

Svi posjetitelji multipleksa Cinema City i dalje mogu uživati u novim ponudama Cafe bara. Naime, svakog utorka i četvrtka od 11 do 19 sati na raspolaganju je specijalna ponuda Lemona Happy Winter Days, u kojoj novo osvježavajuće piće na bazi limuna i kafu posjetitelji mogu dobiti po promotivnoj cijeni od 4 KM, a od 2. decembra svi gledatelji uz kinoulaznicu mogu ostvariti popust od 30% na asortiman proizvoda Manuel Cafe u Cafe baru.

Sve informacije o promotivnoj akciji Blockbuster Season 2010, novim ponudama Cafe Bara, 3D projekcijama u multipleksu Cinema City, pretprodaji ulaznica, bluetooth oglašavanju, programu prikazivanja aktuelnih naslova, te uslugama multipleksa Cinema City svi zainteresovani mogu pronaći na novopokrenutom filmskom portalu www.cinemacity.ba na kojem svaki dan mogu naći i najnovije vijesti iz svijeta sedme umjetnosti. Informacije o programu multipleksa i uslugama korisnici mogu dobiti i putem info telefona: 033 567 288.