Oduševio publiku
4

"Spider-Man: Daleko od kuće" pretpremijerno prikazan u Cinema Cityju

M.A.
Foto: H. M./Klix.ba
(Foto: H. M./Klix.ba)
Najnoviji nastavak priče o Spider-Manu naslovljen "Daleko od kuće" večeras je pretpremijerno prikazan u prepunom sarajevskom kinu Cinema City. Od sutra će se ovaj film moći pogledati i u ostalim kinima širom BiH i to kada je planirana i svjetska premijera.

Naime, "Daleko od kuće" se radnjom oslanja na filmski hit "Osvetnici: Završnica", koji je od prvog prikazivanja do sada na kino blagajnama ostvari prihod od nevjerovatnih 2,7 milijardi dolara.

U filmu "Spider-Man: Daleko od kuće" omiljeni čovjek-pauk, kao jedan od članova Osvetnika, nastavlja fantastičnu Marvelovu sagu što mu, nakon velikog gubitka, teško pada. Stoga, Peter Parker ovog ljeta pokušava ostaviti svoje superjunačke dužnosti sa strane te otići na odmor, družiti se s prijateljima te osvojiti MJ. Međutim, njegov plan se brzo izjalovi kada mu odmor prekine Nick Fury s novim zadatkom kojeg on ne želi prihvatiti.

U ulozi Petera Parkera u filmu reditelja prvog nastavka Jona Wattsa opet ćemo imati priliku gledati fantastičnog Toma Hollanda, dok će kao Nick Fury pojavljuje se opet Samuel L. Jackson. Mysteria će igrati Jake Gyllenhaal.

"Spider-Man: Daleko od kuće" bit će moguće pogledati i u 3D-u te 4DX verziji.