Nastavlja se 14. juna
0

Snimanje "Nemoguće misije 7" ponovo obustavljeno zbog pozitivnog testa na koronavirus

N. O.
Foto: Twitter
Foto: Twitter
Snimanje filma "Nemoguća misija 7" ponovo je obustavljeno nakon dobivenih pozitivnih rezulata poslije rutinskog testiranja na koronavirus. Od početka produkcije 2020. godine snimanje je obustavljano u nekoliko navrata.

Najnoviji film u akcijskoj franšizi s Tomom Cruiseom sniman je u Velikoj Britaniji kada je utvrđen pozitivan test. Glasnogovornik produkcije Paramount i Skydance potvrdio je da će rad na projektu biti obustavljen do 14. juna.

"Privremeno smo zaustavili proizvodnju u 'Mission: Impossible 7' do 14. juna, zbog pozitivnih rezultata testa na koronavirus tokom rutinskog testiranja", navodi se u saopćenju. "Slijedimo sve sigurnosne protokole i nastavit ćemo pratiti situaciju."

Kao i većina glavnih holivudskih produkcija i "Nemoguća misija" suočila se s kompliciranim putem do velikog ekrana, na koji je prvo utjecalo potpuno obustavljanje industrije u februaru 2020. godine (nekoliko dana prije planiranog snimanja filma u Veneciji) te niz naknadnih zaustavljanja zbog koronavirusa.

Snimanje filma nastavljeno je na jesen, ali produkcija je ponovo odgođena na sedam dana u oktobru, kada je 12 ljudi na snimanju u Italiji bilo pozitivno na Covid-19. U decembru je procurio snimak Cruiseovog vikanja na ekipu zbog kršenja epidemioloških mjera.

Film je režirao Christopher McQuarrie, koji je prethodno vodio "Mission: Impossible – Rogue Nation" i "Fallout", a trebao bi se vratiti i za planirani osmi nastavak. Ethanu Huntu, kojeg tumači Cruise, u najnovijoj misiji pridružuju se Ving Rhames, Simon Pegg i Rebecca Ferguson.

Vanessa Kirby, Esai Morales, Hayley Atwell, Shea Whigham, Pom Klementieff, Henry Czerny, Cary Elwes, Indira Varma, Rob Delaney, Charles Parnell, Mark Gatiss i Greg Tarzan Davis zaokružuju ekipu.