Ručao na Vlašiću
0

Slavni glumac John Travolta stigao u Sarajevo!

Sarajevo-x.com
John Travolta u hotelu Blanca na Vlašiću sa direktoricom hotela  Nikolinom Jovanović
John Travolta u hotelu Blanca na Vlašiću sa direktoricom hotela Nikolinom Jovanović
Kako saznaje portal Sarajevo-x.com, proslavljeni američki glumac John Travolta je danas stigao u Sarajevo.

Kako saznajemo iz pouzdanih izvora, John Travolta je danas privatnim avionom sletio u Zagreb, a potom se automobilom uputio prema glavnom gradu BiH. Na putu prema Sarajevu svratio je na Vlašić, gdje je ručao u hotelu Blanca.

Kako nam je reklo osoblje hotela, slavni glumac nije imao velike zahtjeve, a priznao je da je uživao u svojoj večeri "Blanca specijalitetu" i ambijentu.

Travolta se fotografisao sa osobljem hotela, a direktorica Nikolina Jovanović je poznatom glumcu uručila poklon domaćih delicija sa prekrasne planine Vlašić i sat.

Nakon toga je Travolta stigao u Sarajevo gdje bi trebao ostati tri dana, a smješten je u Hotelu Europa u predsjedničkom apartmanu. Okupljenim novinarima ispred hotela Travolta je kratko rekao da je tu zbog filma.

Travolta će glumiti srpskog vojnika u potrazi za osvetom

Planirano je da Travolta zajedno sa Robertom De Nirom glumi u filmu "Killing Season", čije snimanje treba početi 16. januara 2012. godine.

Priča filma prati američkog vojnog veterana (De Niro), koji živi u udaljenoj planinskoj kolibi. Veteran se neočekivano sprijatelji sa evropskim turistom (Travolta), koji mu dolazi u posjetu. Sve izgleda idilično dok se ne otkrije da je turista ustvari srpski vojnik u potrazi za osvetom. Nakon tog saznanja njih dvojica počinju otvoreni rat u surovim vrletima planina Appalachian. Ovo je prvi zajednički projekt De Nira i Travolte.

Scenario je napisao Evan Daugherty, a režiju potpisuje Steven Johnson.

Travolta dvaput nominiran za Oscara

John Travolta se proslavio ulogom nadobudnog tinejdžera Vinnieja Barborina u američkom sitcomu "Welcome back, Kotter" iz 1975. godine, ali pravu slavu je stekao samo dvije godine poslije, u filmu "Groznica subotnje večeri", zbog čije je glavne uloge prvi put nominovan za Oscara. Nakon te uloge, Travolta se tokom '80-ih pojavljivao u mnogim TV serijama i manjim TV ekranizacijama sve do 1989. godine i uloge u filmu "Gle ko to govori" sa glumicom Kirstie Alley. Godine 1994. Travolta je nominovan za Oscara u filmu "Pakleni šund".

Porodična tragedija 2009. godine, Travolta izgubio sina

Sin američkog glumačkog para Johna Travolte i Kelly Preston, Jett Travolta (16), iznenada je umro 2009. godine na Bahamima, gdje je sa porodicom provodio zimski odmor. Uzrok smrti navodno je bio epileptični napad, zbog kojeg je dječak snažno udario glavom o pod u kupatilu, nakon čega je preminuo na putu za bolnicu.