"Midnight in Paris" otvorio festival
0

Slavni blistali na crvenom tepihu u Cannesu

Sarajevo-x.com
Uma Thurman i Jude Law (Foto: Reuters)
Gala projekcijom filma Woodyja Allena "Midnight in Paris" sinoć je otvoren 64. Filmski festival u Cannesu. Na festivalu će biti prikazana 54 filma od kojih se 20 takmiči za Zlatnu palmu.

"Midnight in Paris" je romantična komedija u kojoj su uloge ostvarile velike filmske zvijezde kao što su Owen Wilson, Rachel McAdams i Marion Cotillard, a kao glumica je debitirala i prva dama Francuske Carla Bruni-Sarkozy.

Zbog privatnih obaveza ona sinoć nije mogla prisustvovati premijeri filma, objavio je BBC.

Filmski festival u Cannesu održava se od 11. do 22. maja. Žirijem festivala predsjedava glumac Robert De Niro, a članovi su Uma Thurman i Jude Law.

Crvenim tepihom u srijedu uvečer prošetale su brojne zvijezde iz svijeta showbiza među kojima su glumica Salma Hayek, manekenka Nieves Alvarez, pjevačica Lady Gaga, glumac Owen Wilson, režiser Emir Kusturica, glumac Robert de Niro, reditelj Woody Allen i brojni drugi, a očekuje se i dolazak Johnnyja Deppa, Angeline Jolie i Jodie Foster.

Jedan od iščekivanijih filmova na festivalu je " The Tree of Life", reditelja Terrencea Malicka. U filmu glume Brad Pitt i Sean Penn.

Veliko interesovanje izazvao je i film o preminuloj princezi Diani "Unlawful Killing".

Na festivalu, izvan takmičarskog dijela, bit će prikazani i filmovi "Kung Fu Panda 2" i " Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides".