Oduševljena Angelina Jolie
0

"Sjajno je skrenuti pažnju sa sebe na briljantne glumce iz mog filma"

Sarajevo-x.com
Angelina Jolie (Foto: Reuters)
Angelina Jolie (Foto: Reuters)
Holivudska zvijezda Angelina Jolie, koja je u Budimpešti snimala film o ljubavi u ratu u Bosni i Hercegovini, izjavila je da je režiserski posao učila od najboljih u toj profesiji. Zbog toga je odlučila da korisne časove pretvori u praksu u svom režiserskom prvijencu.

"Mislim da smo mi glumci na neki način izolovani jer smo u svijetu likova i filma", kazala je Jolie novinarima na snimanju. "Zanimljivo mi je biti dio ekipe i naći se u različitim dijelovima procesa snimanja filma. To je drugačiji nivo posla, koji mi je veoma uzbudljiv i bila sam jako uzbuđena dok sam gledala druge glumce kako glume u scenama koje bih ja možda drugačija odradila. Onda kad oni to urade bolje nego što sam mogla i zamisliti, budem jako ushićena."

Snimanje gotovo, montaža u januaru

Njen režiserski prvijenac fokusiran je na ljubavnu priču između muslimanke i Srbina u jeku rata u BiH, a njegov veći dio snimljen je u oktobru u Mađarskoj.

U toku posjete Parizu Jolie je odbila da govori o detaljima filma koji je pokrenuo kontroverze u BiH, gdje su se udruženja žena bunila zbog glasina da se u filmu silovana žena zaljubljuje u svog silovatelja. Naknadno je Jolie poslala vlastima kopiju scenarija da bi se utvrdilo da nema takvih dijelova u priči.

"Sa snimanjem sam završila. Vratit ću se montaži u januaru", otkrila je za "Independent" u toku promovisanja filma "Tourist", u kojem glumi sa Jonnyjem Deppom. "Bilo je sjajno skrenuti pažnju sa sebe na neke druge briljantne glumce iz te regije. Oduševljena sam što ću svijetu moći pokazati njihov rad i talenat. Ponosna sam na ono što su ponudili i kako su radili i tako sam sretna što sam bila tu za njih."

Prihvata samo uloge koje joj znače

Popularna glumica i majka šestero djece izjavila je da je puno naučila od Clinta Eastwooda, Michaela Winterbottoma i Roberta De Nira.

Dodala je i to da nikad nije prihvatila neku ulogu zbog zarade i uspjeha na box officeu, već da je uvijek tragala za "izuzetno zahtjevnim ulogama koje joj nešto znače." Jedna od takvih uloga je i ona u filmu "A Mighty Heart", gdje je tumačila lik trudne supruge američkog novinara kidnapovanog i ubijenog u Pakistanu 1999.

"To je veoma teška priča da biste o njoj razgovarali, da biste je se sjetili. Mnogi ljudi se toga ne žele prisjećati niti to oživljavati", smatra Jolie.

Govoreći o svojoj porodici, otkrila je da joj je bilo veoma iznenađujuće kako brzo se uspjela prilagoditi porodičnom životu i činjenici da ima malo vremena za sebe.

"Čak i kad pokušate da se istuširate, neko upadne", nasmijala se. "Kao neko ko voli da bude sam, iznenadila sam sebe time koliko sam sretna kad sam okružena svojom porodicom", kazala je na kraju.