Repertoar Cinema Cityja
0

Sjajni crtić "Grozan ja" i akcijski spektakl "A-Team"

Sarajevo-x.com
Cinema City i u novoj filmskoj sedmici nastavlja održavanje promotivne akcije "Mjesec romantičnih komedija" te najavljuje otvaranje dva nova aktuelna filmska hita - "Grozan ja" i "A-Team".

Od 9. septembra prvi sarajevski multipleks najavljuje pravi praznik za mališane i njihove roditelje sa filmom koji predvodi program prikazivanja, a riječ je o jednom od najgledanijih animiranih filmova 2010. godine "Grozan ja" ("Despicable me").

Najveći hit Dječijeg programa 16. SFF-a, koji je premijerno prikazan u BiH upravo u multipleksu Cinema City, rediteljsko je ostvarenje mladog autorskog dvojca Pierrea Coffina i Chrisa Renaulda, dok glasove glavnim karakterima posuđuje fantastična glumačka ekipa na čelu sa urnebesnim komičarem Steveom Carellom, junakom blockbustera "Svemogući Evan", "Djevica od 40 godina" i "Uhvatite Smarta". Pored fantastičnog Carella, koji ima sjajno iskustvo sa animiranim hitovima "Horton" i "Preko ograde", svoje glasove glavnim karakterima u filmu posuđuju mladi američki komičar Jason Segel ("Zaboravljajući Sarah Marshall", "Knocked Up"), junak hit komedije "Samo ga dovedi", Britanac Russell Brand te britanska veteranka i dobitnica Oskara Julie Andrews. Zahvaljujući nepodijeljenjim hvalospjevima kritike i publike, koji su se složili da je film podjednako namjenjen djeci i roditeljima, "Grozan ja" je u proteklih nekoliko sedmica na kinoblagajnama širom svijeta ostvario zaradu od fantastičnih 320 miliona dolara.

U urnebesnom filmu Carell igra Grua, jednog od najvećih super zlikovaca na planeti, koji će najveći izazov u životu dobiti kada u njega ušeta troje djece. Gru uživa u svemu što je pakosno i pokvareno sve do dana dok se ne susretne s nevjerovatnom voljom tri djevojčice koje su siročići i koje u njemu vide nešto što niko drugi nikad nije vidio – potencijalnog oca.

Sa druge strane, za ljubitelje čiste akcije Cinema City najavljuje na repertoar donosi spektakl "A-Team" ("The A-Team"). U pitanju je visokoprofilna filmska ekranizacija planetarno popularne TV-serije iz 80-tih godina prošlog vijeka, koju rediteljski potpisuje Joe Carnahan, majstor žanra koji se proslavio kultnim ostvarenjima "Narc" i "Smoking Aces", dok u naslovnim ulogama gledamo zaista sve zvijezdanu glumačku ekipu u kojoj su irski veteran i junak hitova "Taken" i "Sudar titana" Liam Neeson, urnebesni ljepotan Bradley Cooper, proslavljen ulogom u blockbusteru "Mamurluk", afroamerički gorostas Quinton "Rampage" Jackson, te ljepotica Jessica Biel, zvijezda SF akcije "Blade: Trojstvo".

Film prepun žestoke akcije i zabave, koji je do sada samo na američkim kinoblagajnama ostvario zaradu od preko 80 miliona dolara, govori o četiri veterana specijalnih snaga za vrijeme Vijetnamskog rata, koji su bili poznatiji kao A-tim, a nepravedno su optuženi za pljačku banke u Hanoju i poslani u zatvor. Za vrijeme transporta tim bježi i skriva se u Los Angelesu. Njihov zadatak je da pronađu drugi tim američkih marinaca koji im je podmetnuo zločin u Vijetnamu, a usput rješavaju druge zločine...

Multipleks Cinema City nastavlja sa realizacijom promotivne akcije "Mjesec romantičnih komedija". Nakon hita "Zamjena", od 16. septembra kreće prikazivanje romanse "Čarli Sent Klaud", novog filma tinejdžerskog idola Zaca Ephrona, koji je svjetsku slavu stekao ulogom u blockbusteru "High School Musical". Ulaznice u su pretprodaji na blagajnama od 9. septembra.

Za 23. septembar Cinema City najavljuje "Ljubav na daljinu", novi film Drew Barrymore i Justina Longa te 7. oktobra filmsku ekranizaciju literarnog bestsellera "Jedi, moli, voli", u kojoj naslovne uloge igraju oskarovci Julia Roberts i Javier Bardem. Partner akcije "Mjesec romantičnih komedija", Vichy, za sve gledatelje od pripremio je i poklone iz linije proizvoda "Aqualia Thermal".

Sve informacije o "Mjesecu romantičnih komedija", pretprodaje ulaznica, programu prikazivanja navedenih i aktuelnih filmskih naslova te usluga multipleksa Cinema City svi zainteresovani mogu pronaći na novopokrenutom filmskom portalu CinemaCity.ba na kojem svaki dan mogu naći i najnovije vijesti iz svijeta sedme umjetnosti. Informacije o programu multipleksa i uslugama korisnici mogu dobiti i putem info telefona 033 567 288.