u 22:45 sati
162

Serija "Kotlina" večeras premijerno na MY TV

Korisnici BH Telecoma večeras će moći gledati prvu epizodu dugo iščekivane serije "Kotlina" i to u 22:45 sati, ekskluzivno na MY TV servisu.

"Kotlina" je kriminalistička mini serija od pet epizoda čiji su kreatori Danis Tanović i Amra Bakšić-Čamo, a karakteriše je vrhunska produkcija, zanimljiva radnja i ekipa izvanrednih bh. glumaca. Priča prati usamljenog policijskog inspektora, kojeg tumači Feđa Štukan, a koji nakon što je pronađeno tijelo u sarajevskom Zemaljskom muzeju, zaranja u današnje Sarajevo kako bi pronašao nestali sefardski tekst iz 14. stoljeća. Također, pokušava dokazati sebi da grad koji je nekada volio i koji nikada nije smogao snage da napusti, i dalje postoji.

U glumačkoj postavi Štukanu su se, između ostalog, pridružili i Ida Keškić, Boris Ler, Mario Knezović, te Izudin Bajrović.

Prve dvije epizode "Kotline" pretpremijerno su prikazane druge večeri 28. Sarajevo Film Festivala. Samo snimanje serije, započelo je u decembru prošle godine, i izazvalo je veliko interesovanje, kako publike, tako i medija. Sam scenarij serije odabran je putem javnog poziva za prijavu scenarija igranih serija, a snimanje realizirano putem platforme BH ContentLab, istakao je Muamer Hadžović, izvršni direktor za razvoj poslovanja BH Telecoma.

"Danas smo posebno sretni i uzbuđeni, jer počinjemo sa emitovanjem prve serije "Kotlina", koja je nastala u okviru BH ContentLab platforme BH Telecoma. Naši korisnici će imati priliku da od večeras, narednih šest sedmica, ponedjeljkom na MY TV gledaju ovu izvanrednu krimi seriju.", dodao je Hadžović.

Podsjećamo, kompanija BH Telecom u okviru Sarajevo Film Festivala raspisala je novi javni poziv za igrane serije, za scenarije, i u tu namjenu izdvojeno je dodatnih 18 miliona KM.

Moja priča! BH Telecom