Ogroman interes publike
0

VIDEO / "Seks i grad 2" u Cinema City donosi romantiku i glamur

Sarajevo-x.com
Nakon još jednog sjajnog vikenda u kojem je svjetsku premijeru spektakla "Princ Perzije: Pijesak vremena" te sinhronizovanu i titlovanu verziju animirane komedije "Shrek sretan zauvijek" pogledalo preko 4.000 ljubitelja filma, Cinema City za novu filmsku sedmicu najavljuje otvaranje jednog od najočekivanijih filmova godine - "Seks i grad 2".

Program sarajevskog multipleksa od 3. juna predvodi upravo ova romantična komedija, koja na redovni repertoar stiže samo šest dana nakon američke i gala premijere.

Priča o avanturama četiri prijateljice iz visokog društva New Yorka, koja je postala zaštitni znak svih emancipovanih žena širom svijeta, nastala je iz serije kolumni novinarke i spisateljice Candace Bushnell objavljenih u magazinu New York Observer 1997. godine, te izdatih u vidu knjige koju je na malim ekranima u vidu serije američke TV mreže HBO, a kasnije i na velikim ekranima, oživio glumac, scenarista, producent i režiser Michael Patrick King.

Zahvaljujući ulozi kolumnistice Carrie Bradshaw izvrsna glumica Sarah Jessica Parker u proteklih 10 godina postala je jedna od najtraženijih glumica svih vremena i jedna od najvećih zvijezda romantičnih komedija Hollywooda, dok su jednaku slavu ulogama njenih prijateljica Samanthe, Charlotte i Mirande ostvarile srednjovječna seks bomba Kim Catrall, ljupka i ekscentrična Kristin Davis i crvenokosa aktivistica Cynthia Nixon. Originalni film iz 2008. godine, koji se radnjom nastavio na završetak TV serije, na kino blagajnama širom svijeta ostvario je zaradu od preko 400 miliona dolara. Drugi nastavak je proteklog vikenda samo u Americi ostvario zaradu od 37 miliona dolara.

U glavnom gradu Bosne i Hercegovine, kao i ostatku svijeta, film o novim glamuroznim avanturama četiri najbolje prijateljice Carrie, Samanthe, Charlotte i Mirande u visokom društvu New Yorka i ovog puta nekih vrlo egzotičnih lokacija na Bliskom istoku pobudio je veliki interes pripadnica ljepšeg spola, pa su tako ulaznice za prvi dan prikazivanja 3. juna prodate u rekordnom vremenu, a ulaznica za sve termine u prvom vikendu prikazivanja sve je manje i manje. Svi gledatelji filma "Seks i grad 2" dobit će poklone.

Cinema City najavljuje i nove atraktivne naslove pa tako od 3. juna kreće pretprodaja ulaznica za dugo očekivani remake horor klasika "Strava u ulici brijestova" koji na repertoar stiže 10. juna, dok za 17. juni najavljuju vrlo atraktivnu premijeru plesnog spektakla "Streetdance", na kojem će nastupiti pobjednici Streetdance takmičenja održanog na trgu ispred BBI Centra 29. maja. To su plesne grupe "Parkour Free Run Unlimited Crew", "Avant Garde" i " Fresh Generation".

Sve infomacije oko termina prikazivanja hita "Seks i grad 2", najava, filmova na repertoaru, te usluga Cinema Cityja svi zainteresovani mogu dobiti putem web stranice www.cinemacity.ba gdje se mogu prijaviti za sedmični newsletter, te putem info telefona: 033 567 288.