{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Sa Ratova zvijezda na Robotu

25.5.2003. u 14:46
0
0
Sa Ratova zvijezda na Robotu
0
Sa Ratova zvijezda na Robotu
dchiang.com
Glavni dizajner George Lucasovog svijeta, Doug Chiang, je počeo realizirati vlastiti kompjuterski animirani projekat sa budžetom od $50 miliona.
Oscarovac Doug Chiang (Star Wars Ep. 1 i 2, Terminator 2) je potpisao ugovor da dovede svoj Robota projekat na veliki ekran. Chiang je kreirao svoj koncept i umjetničke radove ovog projekta je objavio u ilustriranoj knjizi (koja bi trebala izaći ovog oktobra), a priču je napisao zajedno sa SF autorom Orson Scott Cardom.
Chiang je nadgledao pravljenje kompjuterski animiranog trailera njegovog projekta (koji se može pogledati na Apple trailer webstranici) - a ovaj teaser je osvojio glavnu nagradu na Imagina CG Film Festivalu 2003 u Francuskoj.

Magazin Hollywood Reporter je doznao da se Chiang udružio sa francuskim kućom za animaciju i specijalne efekte Sparx, te će napraviti dugometražni Robota film, sa budžetom od $50 miliona. Film će navodno kombinirati stvarnu akciju i kompjutersku animaciju, te slične tehnike korištene u kreaciji Golluma iz Gospodara Prstenova.
Također se navodi da je priča "polu-shakespearovska ljubavna priča, pola-triler". Ova techno-fantazija je postavljena u svijet kojim vladaju mašine. Nije još poznato koliko će film pratiti samu knjigu koja prikazuje robotske ratnike u borbi protiv ostatka ljudske populacije, sa poprilično nezamislivim dizajnovima, te čak i životinjama koje pričaju.

Chiangov sljedeći projekat koji dolazi u kina je Polar Express, kojeg je režirao slavni Robert Zemeckis, a o filmu je rekao da je to "jedan od najambicioznijih filmova" na kojima je ikad radio.

Za više informacija o Roboti, još sjajnih ilustracija, kliknite ovdje.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: