Globalni hit
3

Rowan Atkinson o legendarnoj sceni sa ćurkom: Ta scena je bila noćna mora

Klix.ba
Jedna od najlegendarnijih i najsmješnijih scena iz serijala Mr. Bean je kada Rowan Atkinson zaglavi glavu u ćurki. Glumac Rowan Atkinson kazao je kako je snimanje ove scene bila noćna mora za njega, piše News.com.

Atkinson je Mr. Beana glumio od 1990. godine do 1995. godine, a kasnije su po ovoj seriji snimljena i dva filma.

U epizodi "Merry Christmas, Mr. Bean", Atkinson glumi nespretnog lika koji izgubi svoj sat u ćurki koju je punio pa gurne glavu unutra kako bi ga potražio. Međutim, nakon toga više nije mogao izvući ni glavu.

U intervjuu za PeopleTV Atkinson je kazao kako je zbog te scene imao bolove u leđima mjesecima.

"Iako je bila riječ o rekvizitu, ćurka je bila nevjerovatno teška, a to je imalo strašne posljedice za moj vrat i leđa mjesecima poslije. Povreda rekvizitom zle ćurke", rekao je glumac.

Glumac koji je također poznat po ulogama Crna Guja i Johnny English tokom intervjua je kazao i kako je došao na ideju za Mr. Beana.

"Richard Curtis i ja upoznali smo se kad smo studirali na Oxfordu, gdje smo već radili neke vizuelne skečeve. Nismo ih zvali 'Mr. Bean skečevima', no efektivno to su bili. A dotad sam otkrio da se mogu izraziti vizualno kad me pitaju da ispričam smiješnu priču, bez riječi", prisjetio se Atkinson.

Serija Mr. Bean postala je globalni hit koji je inspirirao dva filma i crtani.