Film/TV
0

Rock škola u Sarajevu

NINA
Od danas, 10.08. na repertoaru kina Imperijal, Tropik film&video predstavlja rock-komediju The School Of Rock/Rock’n’roll škola.

Komediju koja će ponajviše oduševiti ljubitelje rock zvuka režirao je Richard Linklater, a glumačku postavu pored mladih zaljubljenika u rock, čini i Jack Black kojeg još pamtimo iz naslova High Fidelity.

Termini projekcija su 18:00 i 20:15.

O filmu: Rock gitarist i pjevač Dewey Finn, nakon što ga izbace iz njegovog rock sastava, prihvaća posao učitelja na zamjeni u završnom razredu stroge privatne gimnazije. Njegov slobodan životni stil, stav i muzika 'otvaraju oči' djeci ohrabrujući ih da istraže vlastite potencijale koje škola inače ne potiče. Pravi razlog zbog kojeg je Finn prihvatio posao je kako bi nagovorio devetogodišnjeg gitarističkog genija Yukija da bude glavni gitarist u bendu koji bi mogao pobjediti na skorom takmičenju. Finn bi tako imao dvostruku dobit: riješio bi financijske probleme i povratio glas respektabilnog rokera. Ako vas nije dojmila preobrazba Jack Black-a u naslovu High Fidelity onda će to učiniti lik zabavnog muzičkog instruktora koji odlično poznaje svijet djece. Black je maestralno ostvario kontakt sa mlađahnom glumačkom postavom: sa zbunjenim Lawrencom(klavijaturistom) stisdljivim back vokalom Tamikom, i problematičnim gitaristom Zackom. Interakcija između glumaca evocira empatiju i neograničene doze smijeha. School of Rock u režiji Richard Linklatera je osvježavajuća komedija za klasu iznad ostalih sa sličnom tematikom. Formula uspjeha glasi: uključi, pojačaj, i uživaj Rock!