Smijeh i smicalice
15

Robert De Niro u novoj porodičnoj komediji "The War With Grandpa"

Dž. L.
Slavnog Roberta de Nira imamo priliku gledati u još jednoj laganoj porodičnoj komediji "The War With Grandpa" koja donosi priču o sukobu između djeda i unuka.

Film je prilagođen knjizi Roberta Kimmela Smitha, a režirao ga je Tim Hill, inače vetran animiranih ostvarenja, uključujući i "The Sponge Bob Movie".

Radnja filma vrti se oko Petera iz šestog razreda, u ulozi Oakesa Fegleyja, i njegovog djeda Eda kojeg glumi De Niro. U ulozi Peterove majke, odnosno Edove kćerke, našla se Uma Thurman.

Prema opisu iz scenarija, rat između unuka i djeda odvija se uz niz eskalirajućih podvala i svađa, dok su se Fegley i De Niro odlično uklopili u svoje uloge.

"Uznemiren jer svoju sobu mora dijeliti s djedom, Peter odlučuje pokrenuti rat kako bi je povratio", navodi se u opisu filma.

Nakon dramatičnog Irishmana, De Niro je iznenadio publiku učešćem u još jednoj komediji. Ali, iskusnom glumcu komedije nisu strane zbog čega gledaoci mogu očekivati mnogo smijeha i zabave.

"The War With Grandpa" premijerno je prikazan jučer, 9. oktobra, u pojedinim kinima, a uskoro počinje i njegova svjetska kino distribucija.