|

Robert De Niro nazvao Donalda Trumpa "wannabe" gangsterom

Robert De Niro nazvao Donalda Trumpa "wannabe" gangsterom
20
Klix.ba
20.4.2019. u 14:30
15
komentara
20

dijeljenja
Robert De Niro nazvao Donalda Trumpa "wannabe" gangsterom Robert De Niro (Foto: EPA-EFE)
Američki glumac, režiser i producent Robert De Niro ponovo je kritikovao američkog predsjednika Donalda Trumpa nazvavši ga "totalnim gubitnikom" i "neostvarenim gangsterom".
De Niro već duže kritikuje Trumpa. Na prošlogodišnjoj ceremoniji dodjele nagrada Tony awards, upitan šta misli o američkom predsjedniku, kazao "je*o Trumpa", poručivši potom da je njegov IQ vrlo nizak.

De Niro je tokom nastupa na Late Showu sa Stephenom Colbertom kazao kako je pokušao dati Trumpu šansu nakon što je izabran za predsjednika, ali da se tip pokazao kao totalni gubitnik.

De Niro je jedan od najcjenjenijih glumaca svoje generacije, koji je osvojio dva Oscara. Uskoro se vraća u gangsterski žanr sa filmom "The Irishman" na Netflixu, koji će ga ponovno ujediniti s režiserom Martinom Scorseseom.

Kada je Colbert upitao De Nira zašto je publika toliko zaljubljena u gangsterski žanr, odgovorio je: "Ljudi vole odmetnički tip, osim što sada imamo bijelog gangstera u Bijeloj kući."

"Čak i gangsteri imaju moral i imaju etiku. Oni imaju svoje kodove i zna se kad nekome daju riječ. Sve što imate je vaša riječ. Ovaj tip, čak i ne zna što to znači", rekao je De Niro.

De Niro je u januarskom intervjuu za The Guardian nazvao Trumpu bijelim supremacistom.

"Mislio sam da će on kao Njujorčanin razumjeti različitosti jednog grada, ali on je gori nego što se mislilo. Šteta je. To je loše za ovu zemlju", rekao je tada De Niro.
Prijavi grešku


Komentari (15)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...