Omiljeni lik fanova
14

Reditelj "Seksa i grada" otkrio da Samantha nikad nije bila u planovima za nove epizode

N. O.
Kim Catrall (Foto: Twitter)
Kim Catrall (Foto: Twitter)
S novim poglavljem franšize "Seks i grad" reditelj serije Michael Patrick King otkrio je za Hollywood Reporter da Samantha (Kim Cattrall), koja je fanovima bila omiljeni lik, nikada nije planirana kao dio novog dijela "And Just Like That".

"Kim Cattrall, iz nekog razloga, više nije željela igrati Samanthu dok smo radili treći film", rekao je King.

Dodao je da nikada nije osjetio "nedostatak" za koji se neki fanovi boje da će uvijek biti prisutan u nastavku.

"Samantha ne postoji u njihovim životima", pojasnio je on, nagovještavajući da će se lik ipak spominjati u nastavku "And Just Like That".

King je rekao da je "uzbuđen" zbog projekta, koji nije samo prepričavanje "Seksa i grada" 20 godina kasnije.

"Razgovarali smo sa svima, jer niko nije želio da se vrati i samo uradi ono što je ranije radio", dodao je.

Novi likovi koje tumače Sara Ramirez, Karen Pittman i Sarita Choudhury naći će se uz Carrie (Sarah Jessica Parker), Mirandu (Cynthia Nixon) i Charlotte (Kristin Davis), a King je upozorio obožavatelje da nastavak neće ličiti na franšizu koju poznaju.

Oni koji godinama prate dramu u okviru franšize "Seks i grad" vjerovatno nisu iznenađeni izostankom Kim Cattrall u novom dijelu. U 2017. godini Daily Mail je objavio da je treći film u okviru franšize "odgođen" zbog njenih "zahtjeva".

Glumica je na Twitteru odgovorila na izvještaj Daily Maila, napisavši da jedini "zahtjev" koji je ikada postavila jeste taj da ne želi da radi film.

Bilo je i špekulacija da se Cattrall i Parker nisu slagale. New York Post je 2017. izvijestio da su Parker, Davis i Nixon formirale grupu koja je isključila Cattrall, tako da se napetost stvarala dugi niz godina.

U komentarima objave na Instagramu, u kojoj se najavljuje "And Just Like That", Parker je odgovorila obožavatelju koji je tvrdio da ona i Cattrall "ne vole" jedna drugu kazavši da to nije istina i da će Samantha uvijek biti dio ekipe.

"And Just Like That" se premijerno prikazuje na HBO Maxu 9. decembra.