Humana strana festivala
58

Prihod od ulaznica za film "Crvene narukvice: Početak" OFF će donirati Roditeljskoj kući

E. Sk.
Omladinski Film Festival Sarajevo (OFF) koji počinje 6. septembra kompletan finansijski prihod od prodatih ulaznica za film "Crvene narukvice: Početak" donirat će Roditeljskoj kući u Sarajevu.

Film "Crvene narukvice: Početak" će biti prikazan 9. septembra u Multiplexu Cinema City u okviru programa Velikih 5, 11. OFF-a. Karte je moguće kupiti u Box Office Centru u Bosanskom kulturnom centru (BKC), svaki dan od 10-17 sati, a za vrijeme Festivala od 10-22 sata.

Projekciji filma prisustvovat će i članovi Udruženja "Mladice" i predstavnici Roditeljske kuće u Sarajevu.

Film govori o šest tinejdžera koji ne mogu voditi normalan život sa svojim prijateljima. Umjesto fudbala, druženja, škole i provođenja vremena sa porodicom, oni su smješteni u bolnicu na duže vrijeme zbog borbe sa teškom bolešću.

Iako boluju od različitih bolesti, članovi Crvenih narukvica imaju zajedničku želju, a to je da mladost provode koliko je moguće normalno. Leo, Jonas, Emma, Alex, Toni i Hugo svi spoznaju vrijednost prijateljstva u ovoj groznoj i neobičnoj situaciji, a svakodnevni preokreti iz sreće u tugu stvaraju jedinstvenu vezu među njima. Suočavajući se sa životom i smrću, prvom ljubavi i kroz noćne ekspedicije kroz bolnicu, osnivaju Crvene narukvice i pacijenti sa različitim sudbinama i ličnostima u konačnici postaju najbolji prijatelji.

Film nosi jake poruke i govori o problemu koji je u Bosni i Hercegovini u posljednje vrijeme veoma aktuelan.

Inače, glavni glumac ovog filma Damian Hardung, boravit će u Sarajevu 9. i 10. septembra, kada će premijerno i predstaviti ovaj film. Hardung će u utorak 10. septembra sa predstavnicima Festivala posjetiti mališane u Roditeljskoj kući u Sarajevu, a na Ceremoniji dodjele nagrada 11. OFF-a bit će mu uručen Zlatni prsten Festivala za nevjerovatan glumački performans u 2018.godini. u Netflixovoj seriji "How to Sell Drugs Online".