Film/TV
10

Premijerom filma "Sin City: A Dame To Kill For" počinje nova filmska sezona u Kriterionu

Klix.ba
Svečanom premijerom filma "Sin City: A Dame To Kill For" 02. oktobra u 20 sati art kino Kriterion otvara filmsku sezonu jesen/zima 2014., koja se nastavlja i svjetskim premijernim prikazivanjem koncertnog filma "Björk: Biophilia Live" u drugoj polovini oktobra.

"Sin City: A Dame To Kill For" nastao je pod redateljskom palicom Roberta Rodrigueza i Frank Millera, i predstavlja nastavak filma "Sin City" iz 2005. godine, te adaptaciju serije Millerovih stripova.

Vizuelno primamljiv i neobičan, film plijeni pažnju i kvalitetnom glumačkom postavom koja uključuje neka od najpoznatijih imena današnje filmske scene kao što su: Mickey Rourke, Jessica Alba, Rosario Dawson, Bruce Willis, Joseph Gordon-Levitt, Eva Green, Jamie Chung, pa čak i Lady Gaga.

Millerov Sin City će biti na repertoaru art kina Kriterion od 02. do 09. oktobra u terminu od 20:00 sati. Ulaznice se mogu kupiti po cijeni od 5 KM i 3 KM za studente.

Na svečanu premijeru 02. oktobra u 20:00 sati ulazi se sa pozivnicama, a pušten je i u prodaju vrlo ograničen broj ulaznica po redovnim cijenama. Za više informacija kontaktirajte kino Kriterion.