U Sarajevu
96

Premijera serije "Znam kako dišeš" okupila poznate ličnosti, pogledajte ko je sve bio

I. S.
Foto: I. L./Klix.ba
Jasna Đuričić (Foto: I. L./Klix.ba)
Premijera serije "Znam kako dišeš" režisera Alena Drljevića i Nermina Hamzagića je u Bosanskom kulturnom centuru u Sarajevu okupila brojne poznate ličnosti.

Radnja serije prati rad tužiteljice Nevene Murtezić, čiji je zadatak da istraži slučaj samoubistva dječaka, istovremeno se suočavajući sa svojim ličnim problemima koji se isprepliću s istragom. Nevena (Jasna Đuričić) je samohrana majka tinejdžera Dine (Lazar Dragojević) i konstantno je pod pritiskom politike i javnosti, a slučaj samoubistva maloljetnika pokrenuo je lavinu događaja u njenom privatnom životu.

"Znam kako dišeš" je nastala u produkciji BH ContentLab platforme BH Telecoma i produkcijske kuće Deblokada Jasmile Žbanić i Damira Ibrahimovića.

"Presretni smo što imamo domaću premijeru. U Veneciji nam je bilo, ali je najvažnije šta naši su sugrađani, prijatelji, partneri, sponzori i cijela ekipa misleio seriji. Iskreno se nadam da će biti jako gledana. Bavi se aktuelnim pitanjima iz savremenog bh. života", kazala je Žbanić.

Jasna Đuričić je navela da joj je izuzetno zadovoljstvo što večeras prisustvuje premijeri.

"Uzbuđena sam i sretna zato što će je širi auditorijum konačno vidjeti. Jako nam je važno da vidimo kako će ljudi reagovati", rekla je.

Dodala je da misli kako će seriju gledati svi - i mlađe i starije generacije. Lazar Dragojević je kazao da mu je puno srce što su imali premijeru u gradu u kojem je studirao.

"Jako sam ponosan na cijelu ekipu i mislim da serija nosi jaku poruku. Jedva čekam da vidim reakciju naše publike. Snovi se zaista ostvaruju", ispričao je.

Pored Đuričić i Dragojevića, uloge su ostvarili i Ermin Bravo, Selma Alispahić, Emir Hadžihafizbegović, Jelena Kordić Kuret, Mirvad Kurić, Kemal Rizvanović, Jasna Žalica, Tatjana Šojić, Izudin Bajrović, Boris Isaković, Faketa Salihbegović - Avdagić, Dino Bajrović, Lana Stanišić, Boris Ler, Rijad Gvozden i drugi.

Gledatelji će prvu epizodu serije "Znam kako dišeš" moći pogledati 29. oktobra u 20:30 sati na MY TV.