Film/TV
78

Premijera novog Star Warsa u Hollywoodu: Fanovi danima kampuju ispred kina

Klix.ba
U Hollywoodu su u toku završne pripreme za premijeru jednog od najtraženijih nastavaka u historiji kinematografije "Star Wars: The Force Awakens".

Riječ o je o sedmom nastavku filma i prvom u koji nije uključen George Lucas, a trebao bi biti prikazan danas u Los Angelesu.

U filmu su članovi glumačke ekipe iz 1977. godine poput Marka Hamilla, Carrie Fisher i Harrisona Forda i svi očekuju da im se pridruži režiser i scenarist JJ Abrams na crvenom tepihu ispred jednog od tri kina u kojima će biti premijera. Na crvenom tepihu će zasijati i članovi nove ekipe poput Daisy Ridley, Johna Boyege i Andyja Serkisa.

Tačna lokacija premijere se čuva u tajnosti do posljednje minute, ali mediji pretpostavljaju da će to biti u kinu TCL Chinese, Dolby i El Capitan.

Kako bi se sve održalo u tajnosti, desetine radnika podiže šator od neprozirne podloge četiri bloka od holivudskog Bulevara. TCL Chinese kino na Bulevaru je prvo koje je emitovalo film "Star Wars" 1977. godine. Brojni fanovi već nekoliko dana kampuju ispred kako ne bi propustili ovaj događaj i kako bi dobili najbolja mjesta. Film će se početi prikazivati u petak.

Svako ko želi kartu mora provesti najmanje 24 sata ispred kako bi je kupio, a da bi dobio drugu moraju proći još 24 sata. Nate Chukey (45) kampuje ispred kina od 5. decembra.

"Ovo radim tradicionalno i radio bih to i da je film loš. Ipak, sa JJ Abramsom, starim specijalnim efektima, našim najdražim glumcima, moglo bi to ispasti dobro. Dok ovako čekam, cijenim ga sve više", rekao je.