Film/TV
5

Premijera filma "Saveznici" od 1. decembra u svim kinima u BiH

Klix.ba
Od oskarovca Roberta Zemeckisa, inovativnog reditelja filmova "Forest Gamp", "Izgnanik" i "Let", stiže i očaravajući špijunski triler "Saveznici" u glavnim ulagama Brad Pitta i Marion Cotillard.

Ratna drama i strastvena ljubavna priča između dvoje atentatora koji su možda srodne duše ili smrtonosni neprijatelji, ili oba. Zemcekis je stvorio raskošnu priču poput onih iz zlatnog doba Hollywooda, punu misterije, uzbuđenja i uzavrelih strasti, ali ispričanu uz pomoć napredne tehnologije 21. vijeka.

Za tajne operativce iz drugog svjetskog rata, Maxa Vatana (Brad Pitt) i Marianne Beauséjour (Marion Cotillard), ključ preživljavanja nikome nije stvarno bio poznat. Oni su eksperti za obmanu, prerušavanje, nagađanje i ubistvo. Kad se slučajno zaljube jedno u drugo usred izuzetno opasne misije, jedina nada im je da prestanu s obmanama, ali umjesto toga, sumnja i opasnost postat će srž njihovog braka u toku rata, a oni će se naći u potencijalno smrtonosnom testu lojalnosti, identiteta i ljubavi... koji će imati globalne posljedice.

Svoju premijeru "Saveznici" će imati 1. decembra u multiplexima Cinema City Sarajevo, Ekran Zenica, Palas Banja Luka, CineStar Mostar, CineStar Bihać, Kinu Kaleidoskop Tuzla, te kino dvoranama u Prijedoru, Višegradu i Busovači.