Film/TV
7

U Cinema Cityju gledajte "Greben spašenih" i "Ministarstvo ljubavi"

Od 10. novembra na repertoar Cinema Cityja stižu "Greben spašenih" i "Ministarstvo ljubavi".

"Greben spašenih" (Hacksaw Ridge) je biografska ratna drama oscarovca Mela Gibsona, a glavne uloge u filmu tumače Teresa Palmer, Luke Bracey, Sam Worthington.

U proljeće 1945. godine američke vojne snage su se susrele s najvažnijom i najopasnijom borbom na Pacifiku, međutim jedan vojnik se istaknuo kao drugačiji. To je bio Desmond T. Doss koji je odbio nositi oružje i ubijati ljude, te je služio vojsci kao nenaoružani medicinar i spasio živote mnogih bez da je ispalio i jedan metak.

Time je postao prvi Amerikanac koji je zbog toga dobio Medalju časti.

"Ministarstvo ljubavi" je komedija reditelja Pave Marinkovića, a glavne uloge u filmu tumače Stjepan Perić, Dražen Kuhn i Ecija Ojdanić.

Država je odlučila stati na kraj udovicama hrvatskih branitelja koje žive u vanbračnim zajednicama, a primaju penzije pokojnih muževa. Za hvatanje udovica u prijestupu na teren šalju potpuno pogrešnog čovjeka. Krešo je nezaposleni biolog, posrnulog samopouzdanja i u bračnoj krizi. Film obiluje klasičnim zavrzlamama, neočekivanim obratima i hrpom smijeha, a svoju je premijeru imao na ovogodišnjem Pulskom filmskom festivalu gdje ga je publika ispratila s oduševljenjem.