Ramazan sa TVSA
0

Poučne serije i iftari sa poznatim

Sarajevo-x.com
Televizija Sarajevo tokom mjeseca Ramazana priprema specijalni program u kojem će osim brojnih gostiju iz političke, kulturne i estradne scene, ugostiti i vjerske učitelje, borce i mlade iz različitih profesija.

Ekipa koja realizira Ramazanski program će kroz revijalne i dokumentarno-obrazovne sadržaje nastojati vjernim gledateljima uljepšati i olakšati dane koje će provoditi u ibadetu.

"U okviru specijalnog programa biti emitirane poučne serije 'Život s vjerom', 'Svjetlost Islama', 'Tarih', te igrano-dokumentarni serijal o historiji Islama“, kazala je Elma Kanlić, glasnogovornica TVSA.

Kanlić ističe, da će TVSA organizovati iftare sa Harisom Silajdžićem, Nedžadom Brankovićem, Semihom Borovac, Harijem Varešanovićem, Kemalom Ademovićem, Acom Seksanom, Hankom Paldum, Halidom Bešlićem... Iftare će pripremiti poznati sarajevski kuhar Nihad Mameledžija.

"Televizija Sarajevo će tokom Ramazana u svome programu ugostiti i horove: Kewser, Gazel, Dah ljubavi, Rejjan. U okviru programa prenosit ćemo uživo i ezan iz sarajevskih džamija, koji će označavati početak iftara“, pojasnila je Kanlić.

Voditelji Ramazanskog programa biće: Amela Hubjer-Hatić, Haris Dučić, Alma Dautbegović-Voloder, Ajdin Čolić i Sunčica Šehić.