Lik Dodija Fayeda
15

Posljednju ljubav princeze Diane u 5. sezoni serije "The Crown" igrat će Khalid Abdalla

L. K.
Khalid Abdalla i Dodi Fayed (Foto: EPA-EFE)
Khalid Abdalla i Dodi Fayed (Foto: EPA-EFE)
Nedugo nakon što su trijumfirali na dodjeli Emmy nagrada, producenti popularnog Netflixovog serijala "The Crown" otkrili su da će lik Dodija Fayeda, posljednje ljubavi princeze Diane, tumačiti Khalid Abdalla.
Četvrta sezona serije o britanskoj kraljevskoj porodici ostvarila je veći uspjeh nego prva tri dijela, najviše zbog činjenice da se u njoj pojavljuje lik princeze Diane. Iako je u četvrtoj sezoni pratimo kao mladu djevojku koja upoznaje, a zatim se i udaje za mladog princa Charlesa - pri samom kraju možemo vidjeti i krah njihove veze.

Gledatelji zbog toga nestrpljivo iščekuju peti nastavak serijala, u kojem će biti obrađena i princezina tragična smrt. Podsjetimo, Diana je poginula u saobraćajnoj nesreći u Parizu 1997. godine, zajedno sa Dodijem Fayedom, egipatskim milijarderom s kojim se zabavljala nekoliko mjeseci.

Dakle, u petoj sezoni će biti prikazana i veza princeze i Egipćana, a ulogu Fayeda tumačit će Khalid Abdalla. Ovaj glumac publici je najpoznatiji po ulozi u filmu "United 93", koji je 2006. nominovan za Oscara. Osim toga, glumio je i u filmovima "The Kite Runner", "Green Zone" i "Assassin's Creed".

Ulogu Diane u novoj sezoni tumačit će Elizabeth Debicki te će tako zamijeniti nevjerovatnu Emmu Corin, mladu glumicu koja je oduševila svijet utjelovivši lik mlade Diane u četvrtoj sezoni. Lik princa Charlesa u prošlim sezonama tumačio je Josh O'Connor, a u novoj sezoni zamijenit će ga Dominic West.

Snimanje petog nastavka počelo je ovog ljeta, a još nije poznato kada će biti dostupno na Netflixovoj platformi. Za sada su i dalje dostupne prve četiri sezone, kao i brojni dokumentarci koji govore o životu pokojne princeze.