Film/TV
0

Početak prikazivanja filma "Ljubav nema pravila"

Sarajevo-X
Art Company nastavlja vrlo gustu filmsku sezonu 27. aprila u kinu Imperijal sa prikazivanjem jedne od najpopularnijih komedija 2003.godine "Something's Gotta Give" (Ljubav nema pravila).

U pitanju je najnovije rediteljsko ostvarenje sjajne američke autorke Nensi Majers koja je prije par godina potpisala i hit komediju Mela Gibsona »Šta žene žele«, a za razliku od filmova slične tematike za glavne karaktere ima zaljubljeni par u poznijem životnom dobu.

Dvoje iskusnih ljubavnika na velikom ekranu oživljavaju trostruki osvajač Oskara i zvanično najveći glumac Holivuda Džek Nikolson i sjajna veteranka Dajan Kiton, koja je i sama osvojila Oskara 1976.godine za film »Eni Hol«, a sa ovom je ulogom pokupila Zlatni Globus za najbolju glumicu u komediji i nominaciju za Oskara u kategoriji najbolje glumice. Pored dvije legende, u filmu igraju junak »Matrixa« Keanu Rivs, mlada ljepotica Amanda Pit i još jedna osvajačica Oskara Frances MekDorman. Fenomenalna glumačka ekipa i sjajna priča doprinijeli su da film »Ljubav nema pravila« krajem prošle godine samo na američkim kino blagajnama ostvari zaradu od preko 100 miliona dolara.

Glavni lik filma “Ljubav nema pravila” je 63-godišnji zavodnik Hari Langer koji voli samo puno mlađe djevojke. Strastveni vikend sa ljepoticom Marin Beri u kući za odmor za njega se pretvara u noćnu moru kada ih zatekne njena majka Erika, a on pretrpi blaži srčani udar. Nakon izlaska iz bolnice, Harry se vraća u Erikinu kuću na oporavak, ali Marin odlazi u grad, Par koji je ispočetka izgledao kao pas i mačka, počinje razvijati osječanja jedno za drugo, ali se u priču ubacuje i mladi doktor koji se ludo zaljubljuje u Eriku…

Film će se prikazivati u kinu Imperijal od 27. aprila u terminima od 18:00 i 20:15 sati.