Film/TV
27

Peticiju za povratak Jeremyja Clarksona na BBC potpisalo više od 350.000 osoba

Klix.ba
Jeremy Clarkson (Foto: EPA)
Jeremy Clarkson (Foto: EPA)
Online peticiju kojom se poziva BBC da vrate voditelja showa "Top Gear" Jeremyja Carksona potpisalo je više od 350.000 osoba.

Pedesetčetverogodišnji Clarkson suspendovan je nakon svađe sa jednim od producenata Oisinom Tymonom. BBC je obavijestio javnost da je otkazano emitovanje nedjeljne epizode "Top Geara", kao i posljednje dvije u sezoni. Peticija je pokrenuo u utorak bloger Guido Fawkes.

Voditelj BBC-jevih vijesti James May kazao je kako misli da Jeremy nije bio uključen u neki ozbiljan incident.

Specijalna reporterka BBC Newsa Lucy Manning kazala je kako su joj izvori potvrdili da je Calrkson suspendovan jer je udario producenta.

"Incident se dogodio prošle sedmice ali je BBC-u prijavljen tek u ponedjeljak, a detaljni izvještaj je podnesen u utorak", rekla je.

Clarkson i njegove kolege voditelji su se trebali pojaviti u četiri Top Gear showa uživo na stadionima u Norveškoj krajem ovog mjeseca. Karte su još u prodaji. Drugi bi se trebali održati u Australiji i Velikoj Britaniji u aprilu.

"Top Gear" je jedan od najpopularnijih BBC-jevih emisija, a Jeremy Clarkson se u njim pojavljuje od 1988. godine. Show je privukao pažnju 305 miliona gledaoca širom svijeta.