Mjuzikl 'Nine'
0

Penelope Cruz u ulozi zavodljive ljubavnice

Sarajevo-x.com
Dugoočekivani brodvejski mjuzikl 'Nine' okupio je brojne zanosne glumice među kojima i Nicole Kidman i Kate Hudson, no na sceni je izgleda najviše zablistala Penelope Cruz, piše Daily Mail.

Otplesavši burlesku u izazovnom donjem rublju prelijepa Cruz prikupila je veliku pažnju javnosti i još jednom dokazala svoje umijeće.

Španska glumica u mjuziklu 'Nine' nalazi se u ulozi zavodljive ljubavnice Daniela Daya-Lewisa koji tumači glavnu ulogu, filmskog režisera koji se pokušava izboriti sa krizom srednjih godina, odlazivši od žene do žene.

No, uloga u ovom mjuziklu za Penelopu nije bila ni malo jednostavna, glumica je stalno padala s konopca i kako kaže njeno tijelo je bilo puno modrica.

"Kada se tako nešta desi jednostavno sam morala ustati i nastaviti dalje, zaboravljajući na bol. Često sam plesala po mraku sa samo jednim izvorom svjetlosti, te sam morala biti veoma oprezna", kazala je Cruz dodajući da se često povrijeđivala tokom snimanja radi čega je neprestano plakala.

U filmu vrijednom više od 60 miliona eura, osim prekrasne Penelope naći će se i Sophia Loren, Kate Hudson, pjevačica Fergie, Judi Dench i australijska glumica Nicole Kidman.

Mjuzikl 'Nine' inspirisan je autobiografskim filmom Federica Fellinija '8/12', a premijera se očekuje još u novembru ove godine.