Film/TV
10

"Pedeset nijansi" i "Kingsman" u Cinema Cityju

Od 12. do 18. februara na repertoar Cinema Cityja stižu dva nova filmska ostvarenja "Pedeset nijansi: Siva" i "Kingsman: Tajna služba".

"Pedeset nijansi: Siva“ (Fifty Shades of Grey) je željno iščekivana filmska adaptacija bestselera koji je postao svjetski fenomen. Film je u režiji Sama Taylora Johnsona, a glavne uloge tumače Jamie Dornan, Dakota Johnson, Jennifer Ehle.

Od izdavanja, trilogija "Pedeset nijansi“ prevedena je na 51 jezik i prodata je u preko 100 miliona primjeraka čime je postala serijal koji je najbrže prodat u najviše primjeraka.

Glavne uloge Christiana Greyja i Anastasije Steele, koji su postali ikone milionima čitalaca, povjerene su Dornan i Johnson.

"Kingsman: Tajna služba“ (Kingsman: Secret service) je akciona avantura, komedija redatelja Matthewa Vaughina, a glavne uloge tumače Colin Firth, Samuel L. Jackson, Taron Egerton.

Izabrani mladići i djevojke postaju vitezovi novoga doba, a njihovo djelovanje unutar tajne službe Kingsman odvija se u maksimalnoj diskreciji. No, da bi došli do ove laskave titule, potencijalni agenti moraju proći ne samo specijalnu obuku, nego i usvojiti cijeli niz manira pripadnika visokog društva, promijeniti svoj izgled, način odijevanja i govor, što će im pasti puno teže od zadataka kojima će se baviti kao profesionalci.