Kako će serija bez glavnih likova?
0

Patrick Dempsey napušta "Uvod u anatomiju"

Sarajevo-x.com
Patrick Dempsey
Patrick Dempsey
Zgodni hirurg iz serije "Uvod u anatomiju" Derek "McDreamy" Shepher, kojeg glumi Patrick Dempsey, mogao bi zauvijek otići iz ove hit serije o doktorima.

Naime, 45-godišnji glumac u razgovoru za talijanski Vogue izjavio je da će mu nadolazeća osma sezona "Uvoda" biti posljednja.

On se u ovoj seriji pojavljuje od njenog početka, od 2005. godine, ali je sada najavio: "Ne znam šta će se dogoditi ostalim likovima, ali za mene je to završena stvar."

Dodao je da je tu odluku donio uz pomiješane osjećaje, te da je serija bila "sjajan dio njegovog života", ali da se u svemu tome više ne vidi.

Njegov glasnogovornik kasnije je objasnio kako ipak nije donesena konačna odluka o tome, te da je Dempsey vjerovatno aludirao na okončanje njegovog ugovora krajem sljedeće sezone. Dodao je kako se ne zna šta će budućnost donijeti.

I McDreamyjeva partnerica u seriji, Meredith Grey, koju glumi 41-godišnja Ellen Pompeo, mogla bi napustiti projekat. I njen ugovor ističe u isto vrijeme, prenose američki mediji.

Ipak, kreatorica ove medicinske drame, Shonda Rhimes, insistira da će se serija prilagoditi i ako njena velika imena odluče da odu.

"Ne mogu zamisliti seriju bez Mer Grey", kazala je. "No, ipak, imamo Lexie Grey", dodala je govoreći o Chyler Leigh, koja tumači lik Meredithine sestre.