Snima se ovog ljeta
115

Pamela Anderson glumit će u nastavku filma "Južni vetar", poznato i koliko košta angažman

N. O.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Američka glumica Pamela Anderson koju publika pamti po ulozi zanosne plavuše u seriji "Baywatch" glumit će u trećem nastavku filma "Južni vetar", prenosi srbijanski Kurir.
Nakon što je na RTS-u prikazano finale druge sezone serije "Južni vetar", kako prenosi Kurir već na ljeto će početi snimanje i trećeg nastavka istoimenog filma.

Glumačkoj postavi koju predvodi Miloš Biković pridružit će se 55-godišnja Pamela Anderson, a navodi se da to nije iznenađenje uzevši u obzir da ima iste agente kao i Eric Roberts te William Baldwin koji su se pojavili u seriji.

Kurir navodi da radnja novog filma izmješta glavne junake van Beograda i Srbije u avanture koje će dovesti do preispitivanja međusobnih odnosa, kao i situacija u kojima će mogućnost preživljavanja i ishod biti neizvjesni.

"Tačno je da će biti u filmu i jedna velika zvijezda. Ne želimo da objavimo njeno ime dok ne krene snimanje", kazala je producentkinja Tatjana Žeželj Gojković.

Govoreći o cijeni angažmana svjetskih zvijezda navodi se da je potrebno izdvojiti između 50.000 i milion eura budući da se glumci plaćaju za cijelu sedmicu snimanja. Prema pisanju Kurira, u cijenu ulazi pet dana snimanja, kao i kostimska proba i konferencija za medije te tako Pamelina "plata" neće biti veća od 100.000 eura sedmično.

Nedavno se serija "Južni vetar" našla na udaru kritika zbog scena u kojima su glumili upravo William Baldwin i Eric Roberts, a u kojima je tema iskopavanje litija.

Tviteraši su smatrali da ova epizoda ismijava ekološki problem u Srbiji, a sve je otišlo toliko daleko da su pojedini političari od glumaca tražili izvinjenje zbog radnje serije.