{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Pakistanci u junu počinju snimanje filma u BiH

F
FENA
24.5.2015. u 11:39
346
26
Pakistanci u junu počinju snimanje filma u BiH
346
Ekipa pakistanske producentske kuće Farouq Mengal (FM) iz Karačija došla je u Bosnu i Hercegovinu kako bi pronašla odgovarajuće lokacije za snimanje ljubavnog mjuzikla.
Režiser Farouq Mengal i producentica Shalinaz Aftab su zajedno s bh. aktuelnim ambasadorom u Pakistanu Nedimom Makarevićem, te predstavnicima izvršnog producenta s bh. strane Edinom Šarkićem iz produkcijske kuće Scout film, za FENU govorili o budućem filmu.

Kako kaže Mengal, BiH je prelijepa i našao je uz pomoć kolega iz BiH i lokacije koje bi mogle odgovarati. A to su Sarajevo, Počitelj, vodopad Kravice, Blagaj...

Sama priča filma koji je po žanru mjuzikl je priča o dvoje umjetnika muzičara iz Pakistana. Priča ide uobičajenim tokom upoznavanje, ljubav… Nakon toga slijede dešavanja zbog kojih se misli da je muškarac mrtav a on se nekim sticajem okolnosti našao u BiH. I žena koja ga voli kreće u potragu za njim.

Glumci u ovom filmu bit će i iz Indije i iz Bosne i Hercegovine.

Gosti iz Pakistana ističu da im Bosna i Hercegovina odgovara ambijentom za snimanje, a zasluge za njihov dolazak pripadaju prije svega bh. ambasadoru u Pakistanu.

Početak snimanja filma planiran je za juni.

Na pitanje koja je razlika između indijske i pakistanske filmske produkcije odgovaraju da je u odnosu na pakistansku indijska filmska produkcija u boljem materijalnom položaju, s dužom tradicijom i s većim tržištem. A nekih drugih razlika i nema.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: