Do 29. marta
0

Otvorene prijave za nagrade Srce Sarajeva za TV serije 30. Sarajevo Film Festivala

I. S.
Otvorene su online prijave za TV serije - dramske serije i komedije za nagrade Srce Sarajeva za TV serije 30. Sarajevo Film Festivala.

Prijave su otvorene do 29. marta 2024. godine, a prijava je besplatna. Pravo prijave imaju dramske serije i komedije iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske, Kosova, Sjeverne Makedonije, Slovenije i Srbije premijerno prikazane u periodu od 1. aprila 2023. do 30. aprila 2024. godine.

Ostvarenja za program TV serije Sarajevo Film Festivala prijavljuje producent/vlasnik prava. Da bi serija mogla ući u izbor za nominacije, potrebno je prijaviti sve epizode u sezoni. O nominacijama i nagradama odlučuje Strukovni žiri, sastavljen od više od 450 filmskih i televizijskih profesionalaca iz regije.

Nagrade Srce Sarajeva za TV serije bit će dodijeljene u dvije kategorije: za dramske serije i za komedije. U kategoriji dramskih serija, dodjeljuje se osam nagrada: za najbolju dramsku seriju, najbolju glavnu glumicu, najboljeg glavnog glumca, najbolju epizodnu ulogu - glumica, najbolju epizodnu ulogu - glumac, za Zvijezdu u usponu, za najbolju režiju (za epizodu) i za najbolji scenarij (za epizodu).

Sarajevo Film Festival nagrade Srce Sarajeva za TV serije uspostavio je 2021. godine s ciljem promocije i odavanja priznanja najkvalitetnijim regionalnim televizijskim serijama prikazanim u proteklih godinu dana.

Ceremonija dodjele nagrada Srce Sarajeva za TV serije bit će održana na 30. Sarajevo Film Festivalu, koji se ove godine održava 16. do 23. augusta. Pravilnik, uslove i online formulare za prijavu možete pronaći ovdje. 30. Sarajevo Film Festival će biti održan od 16. do 23. augusta 2024.

SFF