Prijavite se
9

Otvoren konkurs za prijave na TeenAction 2019. SFF-a

FENA
Konkurs za prijave na TeenAction 2019., projekt namijenjen mladim filmskim autorima koji šestu godinu zaredom realiziraju Sarajevo Film Festival (SFF) i Operacija kino, bit će otvoren do 15. jula ove godine.

Autori se pozivaju da u formi kratkog filma, po slobodnom izboru, pokažu kako ih inspiriše svijet koji ih okružuje: prijateljstvo, ljubav, priroda, društvo, muzika, umjetnost. Tema je mnoštvo, a izbor žanra je slobodan (igrani, dokumentarni, animirani, muzički kratki film).

Film mogu prijaviti građani Bosne i Hercegovine mlađi od 19 godina. Izbor od 10-ak najzanimljivijih radova bit će prikazan publici u okviru programa TeenArena 25. Sarajevo Film Festivala (16. do 23. augusta 2019.) kao i širom BiH, u okviru projekta Operacija kino.

Autori izabranih filmova će učestvovati u šestodnevnom programu u okviru ovogodišnjeg Festivala. U razgovoru i druženju s vršnjacima i profesionalcima iz filmske industrije imat će priliku steći prva znanja iz svijeta filmske umjetnosti.

Autor nagrađenog filma sudjelovat će kao član žirija na jednom od najvećih svjetskih festivala mladih Ajyal, koji se svake godine krajem novembra održava u Dohi, saopćio je SFF-a.