Film/TV
56

"Otok ljubavi" u kinima od 16. oktobra

Klix.ba
"Otok ljubavi", novi film redateljice Jasmile Žbanić počinje da se prikazuje u bosanskohercegovačkim kinima od 16. oktobra.

Film koji žanrovski spada u komedije, svjetsku premijeru je imao na Film Festivalu u Locarnu pred 8.000 gledatelja u programu Piazza Grande.

Bosanskohercegovačka premijera filma je održana tokom 20-tog Sarajevo Film Festivala, gdje se zbog velikog interesa publike organizovala i dodatna projekcija pored tri ranije dogovorene projekcije po programu Festivala.

U filmu, čiji scenarij potpisuju Jasmila Žbanić i Aleksandar Hemon, uloge tumače Ariane Labed, Ermin Bravo, Ada Condeescu, Leon Lučev, Franco Nero, Bojana Gregorić Vejzović, Branka Petrić Fehmiu.

Kratki sinopsis filma:

Grebo i njegova supruga Liliane u poodmakloj trudnoći provode svoj pošteno zasluženi odmor u popularnom jadranskom odmaralištu. Sve je uključeno u cijenu! Sunca, plivanja i zabave koliko im je srcu ćejf. Nemoguće je zamisliti da bi na tako idiličnom odmoru išta moglo krenuti po zlu! Uz večer karaoka, Grebo, sarajevski roker, u kojeg se Liliane svojevremeno zaljubila, očarava sve goste u odmaralištu. Ipak najveće iznenađenje večeri je njihov susret s misterioznom Florom. Ova karizmatična mlada žena ubrzo će njihov mladi brak staviti na kušnju. Tajne iz prošlosti ne mogu dugu ostati skrivene na Otoku ljubavi.

Film je nastao u koprodukciji Hrvatske (Živa produkcija), BiH (DEBLOKADA), Njemačke (Komplizen film) i Švicarske (Okofilm production).