Hasta la vista
24

Otkazano snimanje novog nastavka "Terminatora"

Klix.ba
Snimanje novog filma o Terminatoru, u kojem glavnu ulogu glumi Arnold Schwarzenegger, otkazano je. Ovim se okončava višedecenijska filmska franšiza.

Prema navodima New York Daily Newsa, snimanje novog nastavka je otkazano uprkos uspjehu posljednjeg filma.

"Došao je kraj Terminatoru i Arnoldu. Studio je potpuno otkazao nastavak, što znači da više ne planiraju snimati", naveo je izvor.

Peti i posljednji nastavak "Terminator Genisys" zaradio je 409 miliona dolara širom svijeta uprkos tome što nije impresionirao Amerikance, jer je na kino blagajnama u SAD-u donio manje od 100 miliona dolara.

Bilo je spekulacija i za ovaj film da će biti odgođen nakon što je pomjeren datum premijere, no ipak je realizovan.

Paramount je sada čvrsto odlučio da više nema snimanja Terminatora.

Schwarzenegger je odustao od politike i reality showa "The New Celebrity Apprentice" te producira manje nezavisne filmove.

Prvi put je igrao ulogu Terminatora u filmu Jamesa Camerona 1984. godine. Tada je glumio robota koji je poslan u prošlost kako bi ubio ženu koja je trudna, a čije će dijete biti budući lider otpora.

U drugom nastavku koji je objavljen 1991. godine "Terminator 2: Judgment Day" glumio je kiborga koji treba zaštititi mladog budućeg lidera. Jedna od njegovih poznatih rečenica po kojoj su ovi filmovi prepoznatljivi je "Hasta la vista, baby".