Film/TV
0

Osvojite ulaznice za SF triler "Putnici" sa Jennifer Lawrence i Chrisom Prattom

Klix.ba
Cinema City i Klix.ba sretnim čitateljima ove sedmice dodjeljuju osam ulaznica za naučno-fantastični triler "Putnici" redatelja Mortena Tylduma.

Akcioni SF spektakl "Putnici" dolazi kao šlag na tortu u posljednjem vikendu 2016. godine na repertoar bh. kino dvorana. Glavne uloge ostvaruju holivudske zvijezde Jennifer Lawrence i Chris Pratt.

Aurora (Lawrence) i Jim (Pratt) dvoje su putnika koji se nalaze na svemirskom brodu koji ih prevozi u novi život na novoj planeti. Međutim, uskoro putovanje postaje smrtonosno nakon što ih njihove komore za spavanje probude iz hibernacije 90 godina prije dolaska na odredište. Kako Jim i Aurora pokušavaju otkriti misteriju koja se krije iza njihovog preranog buđenja, tako se između njih dvoje javlja uzajamna privlačnost. Sve do trenutka kada se brod pokvari, a njih dvoje konačno otkriju zastrašujuću istinu o tome zašto su ranije probuđeni.

Uz Jennifer Lawrence i Chrisa Pratta u ostalim ulogama pojavljuju se Michael Sheen, Laurence Fishburne i Andy Garcia. Scenario za film potpisuje Jon Spaihts, autor filmova "Crni sati", "Prometej" i "Doktor Strange". Jedna od svakako najvećih zanimljivosti vezana za Putnike jest i ta da se još 2007. godine scenario za film nalazio na tzv. "Crnoj listi" – popularnoj holivudskoj listi dobrih scenarija koji još uvijek nisu producirani.

Za vrijeme pretprodukcije mnogi poznati holivudski glumci uključujući Keanua Reevesa, Reese Witherspoon, Rachel McAdams i Emily Blunt bili su zainteresirani za glavne uloge.

Con film, zvanični zastupnik studija Sony za BiH blockbuster „Putnici“ samo sedam dana nakon otvorenja u Americi donosi na repertoar BH kino dvorana, tačnije multiplexa Cinema City u Sarajevu, Palas u Banja Luci, Ekran u Zenici i Andrićgrad u Višegradu te kina Kaleidoskop u Tuzli, Theatre u Busovači te Novi grad u Sarajevu.

Ukoliko želite osvojiti ulaznice u sarajevskom Cinema Cityju, svoje ime, prezime, broj telefona i željeni termin pošaljite na email adresu [email protected] sa naznakom "Putnici".

30.12.2016.

za termin 15:50 sati - 2 ulaznice za termin 18:10 sati - 2 ulaznice

1.1.2017.

za termin 15:50 sati - 2 ulaznice za termin 18:10 sati - 2 ulaznice

Dobitnici ulaznice preuzimaju na blagajni kina najkasnije pola sata prije projekcije filma uz pokaz ličnog dokumenta.