Film/TV
1

Osvojite ulaznice za SF horor "Trag života" u Cinema Cityju

Klix.ba
Od četvrtka svi ljubitelji vrhunskog SF horora dolaze na svoje sa sigurnim hitom koji daje mogući odgovor na pitanje ima li života u svemiru.

Postoji li neki oblik života van Zemlje sigurno je jedno od najdugovječnijih pitanja kompletne civilizacije.

Krajem februara ove godine NASA je službeno objavila vijest da je pronašla novi solarni sistem, udaljen 39 svjetlosnih godina od Zemlje u kojem najmanje sedam planeta sličnih Zemlji orbitira oko male zvijezde, a ono što je šokiralo sve je činjenica što je život moguć na čak tri planeta. Od četvrtka, 23. marta u BH kina stiže naučno-fantastični triler „Trag života“ koji se svojom radnjom, između ostalog, bavi i postojanjem određenog oblika života van Zemlje. U prilogu koji je montiran ekskluzivno za ovu priliku, dr. Kevin Fong i dr. Adam Rutherford objašnjavaju važnost otkrivanja života van Zemlje, a njih dvojica su također, uz dr. Rudija Schmidta, radili kao stručni savjetnici na filmu.

"Cijeli koncept nastanka života u svemiru i na našoj planeti je fascinantan", izjavljuje Kevin Fong, doktor medicine sa sveučilišta University College London koji se specijalizirao za medicinu u ekstremnim uvjetima, pogotovo onima koja uključuju boravak čovjeka u svemirskim misijama.

"Što nas čeka na Marsu odgovor je na pitanje kojeg smo si svi postavljali dok smo ležali na leđima gledajući u vedro nebo", optimistično govori dr. Fong. Napeti SF triler "Trag života" u kojem šesteročlana posada polagano započinje svoje istraživanje prvog dokaza života na Marsu koje se uskoro pretvara u bitku za preživljavanje režirao je Daniel Espinosa, a glavne uloge su ostvarili Jake Gyllenhaal, Rebecca Ferguson i Ryan Reynolds. Uz dr. Fonga i dr. Rutherforda kao stručnjak i savjetnik na filmu radio je i dr. Rudi Schmidt, izrazito kvalifikovani inženjer koji je, između ostaloga, radio i kao savjetnik na filmskom hitu "Marsovac".

Trag života će se prikazivati u distribuciji Con film, zvaničnog zastupnika studija Sony od 23. marta na reportoaru multiplexa Cinema City u Sarajevu, Palas u Banja Luci, Ekran u Zenici, Cinestarima u Mostaru, Tuzli i Bihaću te Andrićgrad u Višegradu te u novootvorenom kinu u kulturnom Centru u Trebinju. Već od subote 25.marta Con film najavljuje i pretpremijerne projekcije dugo očekivanog animiranog mega hita "Štrumpfovi: Skriveno selo".

Da sve bude još bolje, Con film i Klix.ba poklanjaju 3x2 ulaznice za sarajevski Cinema City u sljedećim terminima:

24.03., za termin 18:20 sati - 2 ulaznice

25.03., za termin 18:20 sati - 2 ulaznice

26.03., za termin 18:20 sati - 2 ulaznice

Ako želite pogledati ovaj film javite nam se na e-mail [email protected], te navedite svoje podatke (ime, prezime, željeni termin i broj telefona) uz naznaku "Trag života". Dobitnici ulaznice preuzimaju na blagajni kina najkasnije pola sata prije projekcije filma uz pokaz ličnog dokumenta.