Snima film "Venuto al mondo"
0

Oskarovka Penelope Cruz stigla u Sarajevo!

Sarajevo-x.com
Kombi kojim se Cruz odvezla s aerodroma (Foto: Feđa Krvavac)
Kombi kojim se Cruz odvezla s aerodroma (Foto: Feđa Krvavac)
Slavna oskarovka Penelope Cruz stigla je danas u Sarajevo, gdje će u narednim danima snimati film "Venuto al mondo".

Kako je portal Sarajevo-x.com već pisao Cruz je u glavni grad Bosne i Hercegovine stigla nekoliko minuta iza 12 sati komercijalnim letom iz Minhena, što i nije uobičajeno za holivudske zvijezde kakva je Cruz.

Iako je njen dolazak organiziran u najvećoj tajnosti, informacija je procurila u javnost, izazvavši pravu euforiju među novinarima koji su je odlučili sačekati ispred Sarajevskog aerodroma.

No, iako im je rečeno da će moći fotografirati slavnu glumicu, ona je, ipak, izašla na drugi izlaz.

Jedna od najslavnijih glumica današnjice tumači glavnu ulogu u filmu "Venuto al mondo", talijanskog reditelja Sergia Castellitta. Film je baziran na romanu talijanske spisateljice i Castellitttove supruge, Margaret Mazzantini. Priča je vezana za rat u Bosni i Hercegovini, a Cruz glumi udovicu Gemmu, koja nakon rata dolazi u Sarajevu kako bi svom sinu Pietru pokazala mjesto u kojem je rođen njegov otac.

"Ne sviđaju mi se ratne priče jer nasilje na ekranu nikada nije dovoljno stvarno, a u ovoj priči stvarno boli. Zahvaljujući toj knjizi, možete osjetiti miris rata, strah i očaj, kao da ga sami proživljavate. Roman 'Venuto al mondo' me je naučio više o ratu nego bilo koja druga knjiga. Mislim da će uloga Gemme biti jedna od najvažnijih u mom životu", kazala je svojevremeno Penelope Cruz.

Podršku u realizaciji ovog filmskog projekta pružaju sarajevske producentske kuće "Pro.ba" i "Deblokada".