Pomoć za bolju budućnost
0

Oprah Winfrey roditeljima šestorki poklonila $250.000

Sarajevo-x.com
Slika govori hiljadu riječi, a jedna žena vjeruje da je jedna takva slika vrijedna nekoliko stotina hiljada dolara. Naime, kraljica talk-showa, Oprah Winfrey, darovala je 250.000 dolara paru koji je u junu prošle godine dobio šestorke.

Prije izvjesnog vremena majka Mia McGhee objavila je na internetu fotografiju svoje porodice. Prelijepa fotografija na kojoj šest beba bezbrižno spava na leđima, rukama i oko svojih roditelja naprosto je oduševila svakoga ko ju je vidio.

Fotografiju je, naravno, zapazila i slavna Oprah, pa je pozvala Miju McGhee, njenog supruga Rozonna i njihove bebe Oliviju, Madisona, Rouonna juniora, Josiaha, Elijaha i Isaaca u svoju emisiju.

"Zaista volim tu fotografiju, morala sam ih upoznati", izjavila je Winfrey.

Priča para iz Columbusa u Ohiju je veoma tužna, ali ima sretan "završetak".

Naime, Mia i Rozonn su se upoznali još u srednjoj školi i vjenčali odmah nakon punoljetstva. Oboje potiču iz siromašnih porodica u kojima nasilje i kriminal nisu bili nepoznanica.

Njih dvoje su željeli zasnovati porodicu kakvu oni nikada nisu imali. Željeli su dobiti djecu, omogućiti im školovanje i lagodan život. No, njihov put ka ostvaranju cilja nije bio posut ružama.

Tri godine su pokušavali dobiti dijete i napokon je Mia ostala u drugom stanju. Nosila je blizance, ali umrli su na porodu. Trebalo im je vremena da se oporave, vrate vjeru i pokušaju dobiti dijete.

Nisu ni slutili da bi mogli dobiti šestorke.

Iako su znali da je njihov kućni budžet nedovoljan za odgajanje šestero djece bili su zahvalni na blagoslovu. Nisu se željeli eksponirati u medijima i tražiti tuđu pomoć.

Mali broj ljudi im je svojevoljno odlučio pomoći, ali nisu dobili ni blizu podrške i pomoći koju je dobila majka osmorki Nadya Suleman.

Tek nakon što je na internetu objavljena fotografija porodice McGhee mnogi su se počeli interesovati za njihovu situaciju.

"Dnevno promijenimo 50 pelena i potrebno nam je 30 bočica mlijeka", ispričala je Mia, dodavši da uživa u tome da brine za djecu.

Njen suprug radi kao čistač tepiha, a ona vodi brigu od djeci. Iako je hronično nenaspavana s osmijehom na licu ustaje kako bi ih nahranila ili presvukla.

"Želim im usaditi istinske vrijednosti i želim im omogućiti da se obrazuju", kazala je Mia.

Naravno, jedna plata u kući nije dovoljna za to. Ali da bi barem djelimično ispunili svoju želju Oprah Winfrey poklonila je paru McGhee 250.000 dolara na potrošačkoj kartici Walmarta, te putovanje na drugi medeni mjesec u Las Vegas, prenijeli su strani mediji.