Film/TV
0

Oprah ubjedljivo najbogatija TV zvijezda

Sarajevo-x.com
Kada se govori o talk show-u i najvećoj zaradi, niko se još nije uspio približiti slavnoj voditeljici Oprah Winfrey koja zarađuje čak četiri puta više od svojih kolega. Prema istraživanju magazina Forbes, iza Oprah, na listi najplaćenijih TV zvijezda našli su se Jerry Seinfeld i Simon Cowell.

Poznati magazin Forbes je u četvrtak objavio listu najplaćenijih zvijezda TV-a na kojoj se po ko zna koji put za redom, na prvom mjestu, našla Oprah Winfrey.

Njoj se niko još nije uspio približiti sa količinom novca koji zarađuje jer je prema Forbesovim podacima Oprah je, između juna 2006. i juna 2007., zaradila 260 miliona dolara.

Iza Oprah Winfrey se nalaze Jerry Seinfeld sa zarađenih 60 miliona te arogantni lovac na muzičke talente Simon Cowell sa zarađenih 45 miliona dolara. David Letterman je ove godine pao na četvrto mjesto sa 40 miliona dolara.

Prema daljnjim analizama, magazin Forbes je zaključio da su TV premijere ili emisije u udarnim terminima te jutarnji programi i talk show emisije manje gledane nego dnevne emisije.