Film/TV
48

Omaž djetinjstvu: "Prave" Nindža kornjače susreću "nove"

Klix.ba
Crtani filmovi djetinjstva jedne generacije nisu uvijek crtani filmovi djetinjstva generacije koja slijedi, a to najbolje oslikavaju popularne Nindža kornjače.

Oni relativno stariji sjećaju se izdanja crtanog filma koji se počeo prikazivati od 1987. godine pa sve do 1996. Generacije rođene '80-ih ovaj crtani film simpatično nazivaju "pravim Nindža kornjačama" jer je remake koji je uslijedio 2003. godine naprosto odskakao od prvobitne ideje.

Oblik njihovog tijela, oči, humor i radnja, ništa nije ličilo na dobri stari crtani film kasnih '80-ih i ranih '90-ih. Sve je dodatno zakomplikovano novim serijalom koji se počeo prikazivati 2012. godine, a konačni ekser u kovčegu klasičnih Nindža zabijen je filmom iz 2014.

Ipak, prvi crtani film se ne zaboravlja lako, a to znaju i producenti spomenute verzije koja se na TV ekranima prikazuje od 2012. godine. Producentska kuća Nickelodeon će posvetiti jednu cijelu epizodu "pravim Nindžama" i to uz glasove originalnih glumaca - Cam Clarke, Rob Paulsen, Barry Gordon i Townsend Coleman.

Epizoda pod nazivom "Trans-Dimensional Turtles" bit će prikazana 27. marta, a tema će biti susret novih i starih verzija junaka našeg djetinjstva.