Kako je biti u bendu?
90

Objavljen prvi teaser za film o sarajevskom bendu Foxy Head

L. K.
Foxy Head javnosti je predstavio teaser za dugometražni muzički dokumentarni film o bendu, a kroz ovo ostvarenje će prikazati procese koji se odvijaju iza kulisa, na putovanjima, svirkama, u kućnom ambijentu...

Režiju i scenarij za film koji prikazuje živote i rad grupe Foxy Head potpisuje Damir Pirić koji je krajem 2020. godine predstavio film "Protest u zemlji karijesa".

‘’Polazna premisa filma je da publika i fanovi bend konzumiraju i doživljavaju kroz muzički performans na bini ili kroz objave u medijima, a vrlo malo se zna o procesu koji se odvija iza kulisa, na putu, u prostoriji za probe pa čak i u kućnom ambijentu. Ovaj film prati članove benda na njihovim putovanjima i daje priliku publici da se upozna o anegdotama, okolnostima i situacijama", rekao je Pirić.

Gitarista benda Zlatko Slatinac izjavio je kako je bio iznenađen idejom i ponudom da se o grupi snimi film: "Drago nam je što je neko prepoznao koliko smo interesantni. Dugometražni film ipak nije mala stvar".

Frontmen benda Sergio Slatinac rekao je kako će ovo ostvarenje predstaviti nešto sasvim novo, jer većina muzičkih dokumentaraca prati već afirmisane bendove, dok je dokumentarni film o Foxy Headu prilika da gledatelji vide bend koji je u usponu.