Film/TV
6

Novi filmovi u Cinema Cityju "Grimizni vrh" i "Crna misa"

Od 15. do 21. oktobra Cinema City prikazuje svjetsku premijeru filma "Grimizni vrh" i film "Crna misa".
"Grimizni vrh" (Crimskon Peak) je gotski ljubavni horor reditelja Guillermoa del Toroa, a glavne uloge u filmu tumače Mia Wasikowska, Jessica Chastain, Tom Hiddleston...

Kad joj srce ukrade zavodljivi neznanac, mlada žena će otići u kuću od cigle crvene kao krv na vrhu planine: mjesto prepuno tajni koje će je proganjati zauvijek. Između želje i tame, između misterije i ludila, leži istina iza Grimiznog Vrha.

"Crna misa" (Black Mass) je akcija, kriminalistička drama reditelja Scotta Coopera, a glavne uloge u filmu tumače Johnny Depp, Benedict Cumberbatch, Dakota Johnson...

Istinita priča, nastala prema knjizi Dicka Lehra i Gerarda O’Neilla, o jednom od najdužih i najskandaloznijih kriminalističkih saga u SAD-u čiji je protagonist zloglasni gangster James Whitey Bulger.

Radnja Crne mise odvija se 70-ih godina prošlog stoljeća u južnom Bostonu, gdje FBI agent John Conolly (Joel Edgerton) gangstera irskih korijena Jamesa "Whiteyja" Bulgera (Johnny Depp) pokušava pridobiti na saradnju sa FBI-em kako bi eliminirali njihova zajedničkog neprijatelja – talijansku mafiju.

Njihov se prljavi dogovor oteo kontroli i Whiteyju omogućio izbjegavanje zakona što je učvrstilo njegovu moć i učinilo ga jednim od najokrutnijih i najopasnijih gangstera u historiji Bostona.