Od 15. juna
22

Novi filmovi u Cinema Cityju: Čudovište, Brži od najbržih, Churchill i Auti 3

Od 15. juna četiri nova filmska naslova na repertoaru Cinema Cityja.

"Čudovište" (The Monster) je horor reditelja Bryana Bertinoa, a glavne uloge tumače Zoe Kazan, Ella Ballentine i Aaron Douglas.

Majka i kćerka zarobljene su nakon saobraćajne nesreće usred mračne šume, gdje živi biće kakvo još niste vidjeli. Nije čovjek. Nije životinja. Kao hiljadu konja, kao majčina vika, dječji plač i očev urlik. Ostanite na svjetlosti.

"Brži od najbržih" (Overdrive) je akcijski triler reditelja Antonia Negreta, a glavne protagoniste filma tumače Ana de Armas, Scott Eastwood iGaia Weiss.

Profesionalni kradljivci automobila Andrew i njegov mlađi brat Garrett, nađu se u sukobu s francuskim gangsterima. Dvojica braće specijalizirani su za krađu skupocjenih, luksuznih automobila. Angažirani su ukrasti prekrasan Bugatti iz 1937. vrijedan milion eura, te se zapute na jug Francuske kako bi izvršili posao no budu uhvaćeni od vlasnika i lokalnog gangstera Jacoma Moriera. On im u zamjenu za njihove živote nudi novi posao – ukrasti od njegovog glavnog rivala, Maxa Klempa, njegov najluksuzniji auto – Ferrari 250 GTO iz 1962.

Tvorci akcijskog serijala 96 sati donose nam akcijski blockbuster s nabrijanim automobilima, zgodnim ženama i pravim muškarcima.

"Churchill" je biografska drama, triler reditelja Jonathana Teplitzkya, a glavne uloge u filmu tumače Brian Cox, Miranda Richardson i John Slattery.

Kako savezničke snage stoje na južnoj obali Velike Britanije, spremne na invaziju nacistički okupirane Evrope, oni čekaju Churchillovu konačnu odluku hoće li se invazija uopće dogoditi. Bojažljiv ponoviti greške iz Prvog svjetskog rata, Churchill se mora suočiti s kontinuiranim kriticizmom svojih političkih suparnika generala Eisenhowera i Montgomeryja. Jedinu i potpunu podršku ima u svojoj genijalnoj supruzi Clementine, koja može zaustaviti premijerov fizički i mentalni kolaps i pomoći mu da donese prave odluke.

"Auti 3" (Cars 3) je animirana avantura, komedija, redatelja Briana Feea. Zaskočen novom generacijom trkaćih automobila brzih kao plamen, legendarni Lightning McQueen iznenada je izbačen iz sporta koji voli.

Da bi se vratio u igru, trebat će pomoć Cruz Ramirez, revne mlade tehničarke s vlastitim planom za pobjedu, nadahnuće od starog Fabulous Hudson Horneta i nekoliko neočekivanih preokreta. Srce šampiona testirat će se na najvećoj stazi Piston kupa gdje će se dokazati da broj 95 još nije gotov.