Film/TV
0

Novi film o kćerki Fidela Castra

Sarajevo-x.com
Pisac i producent, koji je osvojio Oscara kao ko-scenarista filma “Crash”, u pregovorima je sa producentskom kućom Artists Relations Gorup kako bi snimio film o Alini Fernandez, jedinoj kćerki umirovljenog Fidela Castra.

Moresco bi se također mogao pojaviti u ulozi režisera.

Fernandez, plod afere Castra za vrijeme dok je bio oženjen svojom prvom suprugom, provela je djetinjstvo u sjeni, znajući samo da je muškarac koji ju je povremeno posjećivao kad je imala 10 godina i kojeg je viđala na TV-u zapravo njen otac.

Fernandez se 1993. godine prerušila u španskog turistu kako bi otputovala najprije u Španiju, a zatim u Ameriku, gdje i danas živi u egzilu. Fernandez je širom svijeta poznata kao jedna od najotvorenijih članova Castrove porodice.

Producenti ne planiraju napraviti još jedan biografski film u nizu ili neki jednostavan film o Fernandezinom bijegu. Ideja je da se napravi filmska priča sa više tematskih linija, slična onoj u filmu “Chrash”, u kojoj će biti prisutne kubanska i američka perspektiva i ideologija, združene sa pričom same Fernandez. Njeni memoari će poslužiti kao početna inspiracija autorima u stvaranju ovog kreativnog uratka.

“Posljednjih dvadeset godina pokušavam pokazati šta se dešava u mojoj zemlji, pokušamavam uvjeriti ljude u veličanstvenost našu i ograničenja naša”, izjavila je Fernandez za The Hollywood Reporter.

“Mi smo vaše komšije, a ipak tako malo o nama znate. Mislim da će dobra prilika biti da se ovo publici pokaže”, objasnila je Fernandez.