{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Novi film o kćerki Fidela Castra

S
13.5.2008. u 08:30
0
0
Novi film o kćerki Fidela Castra
0
Novi film o kćerki Fidela Castra
Pisac i producent, koji je osvojio Oscara kao ko-scenarista filma “Crash”, u pregovorima je sa producentskom kućom Artists Relations Gorup kako bi snimio film o Alini Fernandez, jedinoj kćerki umirovljenog Fidela Castra.
Moresco bi se također mogao pojaviti u ulozi režisera.

Fernandez, plod afere Castra za vrijeme dok je bio oženjen svojom prvom suprugom, provela je djetinjstvo u sjeni, znajući samo da je muškarac koji ju je povremeno posjećivao kad je imala 10 godina i kojeg je viđala na TV-u zapravo njen otac.

Fernandez se 1993. godine prerušila u španskog turistu kako bi otputovala najprije u Španiju, a zatim u Ameriku, gdje i danas živi u egzilu. Fernandez je širom svijeta poznata kao jedna od najotvorenijih članova Castrove porodice.

Producenti ne planiraju napraviti još jedan biografski film u nizu ili neki jednostavan film o Fernandezinom bijegu. Ideja je da se napravi filmska priča sa više tematskih linija, slična onoj u filmu “Chrash”, u kojoj će biti prisutne kubanska i američka perspektiva i ideologija, združene sa pričom same Fernandez. Njeni memoari će poslužiti kao početna inspiracija autorima u stvaranju ovog kreativnog uratka.

“Posljednjih dvadeset godina pokušavam pokazati šta se dešava u mojoj zemlji, pokušamavam uvjeriti ljude u veličanstvenost našu i ograničenja naša”, izjavila je Fernandez za The Hollywood Reporter.

“Mi smo vaše komšije, a ipak tako malo o nama znate. Mislim da će dobra prilika biti da se ovo publici pokaže”, objasnila je Fernandez.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je Sarajevu potrebna nova koncertna dvorana?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: