{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Nova sezona TV emisije Društvo znanja i sedmični SMS kviz

5.2.2015. u 15:53
0
Nova sezona TV emisije Društvo znanja i sedmični SMS kviz
0
Društvo znanja je jedinstven TV serijal u kojem se pezentiraju svjetska naučna dostignuća i iskustva. Načelno, prilozi emisije ilustruju trendove koji mijenjaju sve oblasti i djelatnosti, stremeći općoj informatizaciji društva.


Cilj emisije je promovirati znanje i ljudski kapital kao najveću vrijednost današnjice u modernim i razvijenim društvima.

Naučno popularna TV emisija "Društvo znanja" nastavlja se emitovati na programu BHT1, a učešće u kvizu ove emisije moguće je ostvariti online i dok čitate ovaj tekst.

Pogledajte prilog i odgovorite na pitanja.

Svake sedmice možete osvojiti mobitel i ultra start paket BH Telecoma.
Serijal "Društvo znanja" kroz nekoliko rubrika obuhvata prirodne, tehničke, biomedicinske i humanističke nauke, bavi se fenomenologijom modernog vremena koje karakteriziraju multi i interdisciplinarnost kao i globalna interakcija.

U emisiji se, također, prezentiraju vijesti iz svijeta nauke, predstavljaju domaći naučnici koji su postigli izvanredne uspjehe, zatim, akademske ustanove poput univerziteta, škola, a popularizira se naučno štivo, naučni pojmovi, te afirmiraju naučnici kroz posebna specijalna gostovanja.

U nastojanju da se mladi širom BiH motiviraju, da usvajaju nova znanja iz tehnologije, u okviru emisije provodi se i sedmični "SMS kviz", u kojem svi imaju priliku osvojiti super mobitel i ultra START paket BH Telecoma, i to svake sedmice.

Iako se ova emisija emituje na televiziji BHT1 svakog utorka, učešće u kvizu omogućeno je svakoga dana, izuzev ponedjeljka. Potrebno je pogledati kviz na Youtubeu, te poslati SMS, sa tačnim odgovorom na postavljeno nagradno pitanje.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: