{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Nova sezona TV emisije Društvo znanja i sedmični SMS kviz

5.2.2015. u 15:53
0
Nova sezona TV emisije Društvo znanja i sedmični SMS kviz
0
Društvo znanja je jedinstven TV serijal u kojem se pezentiraju svjetska naučna dostignuća i iskustva. Načelno, prilozi emisije ilustruju trendove koji mijenjaju sve oblasti i djelatnosti, stremeći općoj informatizaciji društva.


Cilj emisije je promovirati znanje i ljudski kapital kao najveću vrijednost današnjice u modernim i razvijenim društvima.

Naučno popularna TV emisija "Društvo znanja" nastavlja se emitovati na programu BHT1, a učešće u kvizu ove emisije moguće je ostvariti online i dok čitate ovaj tekst.

Pogledajte prilog i odgovorite na pitanja.

Svake sedmice možete osvojiti mobitel i ultra start paket BH Telecoma.
Serijal "Društvo znanja" kroz nekoliko rubrika obuhvata prirodne, tehničke, biomedicinske i humanističke nauke, bavi se fenomenologijom modernog vremena koje karakteriziraju multi i interdisciplinarnost kao i globalna interakcija.

U emisiji se, također, prezentiraju vijesti iz svijeta nauke, predstavljaju domaći naučnici koji su postigli izvanredne uspjehe, zatim, akademske ustanove poput univerziteta, škola, a popularizira se naučno štivo, naučni pojmovi, te afirmiraju naučnici kroz posebna specijalna gostovanja.

U nastojanju da se mladi širom BiH motiviraju, da usvajaju nova znanja iz tehnologije, u okviru emisije provodi se i sedmični "SMS kviz", u kojem svi imaju priliku osvojiti super mobitel i ultra START paket BH Telecoma, i to svake sedmice.

Iako se ova emisija emituje na televiziji BHT1 svakog utorka, učešće u kvizu omogućeno je svakoga dana, izuzev ponedjeljka. Potrebno je pogledati kviz na Youtubeu, te poslati SMS, sa tačnim odgovorom na postavljeno nagradno pitanje.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je Sarajevu potrebna nova koncertna dvorana?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: