Film/TV
106

Nova sezona showa "Tvoje lice zvuči poznato", Đuro jedan od sudija

Klix.ba
Federalna televizija započinje emitiranje druge sezone showa "Tvoje lice zvuči poznato". Prva emisija premijerno će biti prikazana večeras u 21 sat.

"Tvoje lice zvuči poznato" bit će emitiran nedjeljom, tako da je druga epizoda u programu već za dva dana u 21 sat.

Neda Ukraden, Dragan Kojić Keba, Tanja Savić, Elena Risteska, Zvonko Pantović Čipi, Ivan Jevtović, Jelena Gavrilović, Katarina Bogićević, Bane Mojićević, Nenad Okanović - ovo su imena VIP imitatora. Prva sezona osvojila je simpatije gledatelja, a sada je red da se zaljubimo i u drugu, poručuju sa FTV.

Scenarij već znate: poznate ličnosti imitiraju popularne domaće i svjetske muzičke zvijezde, a njihov nastup ocjenjuju publika, drugi takmičari i žiri koji je ove godine u nešto izmijenjenom sastavu. Pored Ivana Ivanovića i Marije Mihajlović, novi stalni član žirija je glumac Branko Đurić Đuro. Četvrti član žirija, specijalni, mijenjat će se iz emisije u emisiju i uvijek će biti pravo iznenađenje i osvježenje za gledatelje.

Ono što je posebno bitno kod ovog formata jeste da, za razliku od većine programa ovog žanra, nema eliminacije učesnika. Poeni koje takmičari osvoje sabiraju se i na osnovu njih se pravi rang lista, sve do polufinalne emisije.

Show je humanitarnog karaktera, te će tako pobjednik novac, koji je prikupljen glasovima, dodijeliti onima kojima su ta sredstva potrebna, a po svom ličnom izboru.

U tehničko-produkcijskom smislu, ovo je veoma zahtjevan format koji će gledatelje iznova oduševiti. O fantastičnim i nevjerovatnim transformacijama takmičara brinut će ponovo čitav tim profesionalaca, počev od koreografa, stilista pa sve do vrhunskih maskera i šminkera.

Voditelji su Marija Kilibarda i Bojan Ivković.