Film/TV
16

Nova kino najava akcionog spektakla godine "Sedmorica veličanstvenih"

Klix.ba
Iako je za septembar najavljen dolazak novog nastavka serijala o Bridget Jones, muški dio publike nikako neće ostati zakinut za dobar kino provod. Naime, oni će uživati još više u novom akcionom spektaklu velikog afroameričkog reditelja Antoinea Fuquea "Sedmorica veličanstvenih".

Ekskluzivno na portalu Klix.ba donosimo vam najnoviju kino najavu za ovaj sigurni filmski hit u kojem je glavnu ulogu ostvario najveći afroamerički glumac Hollywooda i dvostruki dobitnik nagrade Oscar Denzel Washington.

"Sedmorica veličanstvenih" u bh. kina stižu 22. septembra.

Gradić Rose Creek nalazi se pod smrtonosnom kontrolom industrijalista Bartholomewa Boguea pa očajni građani zatraže pomoć sedmorice odmetnika, lovaca na glave, kockara i unajmljenih revolveraša – Sama Chisloma, Josha Farradaya, Goodnighta Robicheauxa, Jacka Hornea, Billyja Rocka, Vasqueza i Reda Harvesta. Dok pripremaju grad na krvavi obračun za koji znaju da će kad-tad uslijediti, sedmorica plaćenika na kraju se neće boriti isključivo za novac, već i za nešto puno vrjednije...

Uz Denzela Washingtona glavne uloge u filmu "Sedmorica veličanstvenih" ostvarili su junak svjetskog blockbustera "Jurski svijet" Chris Pratt, Ethan Hawke i Peter Sarsgaard, a pridružuju im se i Vincent D'Onofrio, Byung-Hun Lee, Manuel Garcia-Rulfo te Martin Sensmeier. Akcioni spektakl "Sedmorica veličanstvenih" remake je remek-djela "Sedam samuraja" najvećeg japanskog redatelja Akire Kurosawe koji se danas nalazi na praktički svim listama najboljih i najutjecajnijih filmova svhi vremena. Godine 1960. snimljen je i istoimeni western klasik s Yulom Brynnerom, Elijem Wallachom, Charlesom Bronsonom i Steveom McQueenom u glavnim ulogama.

Scenario za rimake su zajedničkim snagama napisali John Lee Hancock (scenarist i redatelj hvaljene sportske drame "Priča o prvaku" za koji je Sandra Bullock osvojila Oscara) i Nic Pizzolatto (kreator i glavni scenarist trenutno jedne od najpopularnijih televizijskih serija "Pravi detektiv") pa je logično očekivati film koji će, osim što će postati siguran box-office hit, biti i mamac za istinske ljubitelje filma. Iz najnovije kino najave koju vam donosimo jasno je da napetih i eksplozivnih akcijskih scena neće nedostajati.

"Sedmorica veličanstvenih" u domaća kina stižu 22. septembra u distribuciji Con film, zvaničnog zastupnika studija Sony za BiH.