Film/TV
14

"Sedmorica veličanstvenih": Denzel Washington prvi put u vesternu

Klix.ba
Dvostruki oskarovac Denzel Washington bit će jedna od glavnih zvijezda dugoočekivanog filma, remakea vesterna "Magnificent Seven" ("Sedmorica veličanstvenih").

Ovo je prvi put da će Denzel ostvariti glumačku ulogu u vestern filmu, a za potrebe snimanja tamnoputi glumac je naučio jahati konja i pucati iz revolvera.

Remake filma "Sedmorica veličanstvenih" imat će malo izmijenjen scenarij te će glavni junaci umjesto odbrane meksičkog gradića od bandita, kao što se događa u originalnom filmu, braniti američki grad od pokvarenih industrijalaca. Dobra banda sa Denzelovim likom Samom Chisolmom na čelu ustvari su plaćenici koje je unajmila udovica Emma koju glumi Haley Bennett.

"Ovaj film zapravo mnogo više govori o stvarnosti 1870-ih godina. Vježbao sam jahanje svaki dan i naučio pristojno jahati", rekao je Denzel.

Film je režirao Antoine Fuqua, a osim Washingtona i Bennett, u filmu će glumiti i Chris Pratt, Ethan Hawke, Vincent D'Onofrio, Lee Byung-hun, Manuel Garcia-Rulfo, Martin Sensmeier i Peter Sarsgaard.

Film će u američkim kinima biti premijerno prikazan 23. septembra.

Kada se ne bavi glumom, Denzel mnogo vremena provodi u Klubu za dječake i djevojčice, čiji je član i sam postao kao dijete 1960. godine.

"Odrastao sam u klubu. Tada se zvao Klub dječaka, vodili su nas na utakmice i imali smo razne programe. Djeca koja odrastu u ovakvim klubovima češće diplomiraju i postaju bolje osobe", dodaje glumac.