Film/TV
66

Njemački GQ magazin o bh. glumici Amili Terzimehić: "Oštra poput noža"

Klix.ba
Njemačko izdanje međunarodnog mjesečnog magazina GQ donosi intervju s bh. glumicom Amilom Terzmehić koja se našla u sporednoj ulozi u filmu "November Man" zajedno sa Pierceom Brosnanom. Film je premijeru imao prošlog ljeta u Los Angelesu.

"Kad je režiser Roger Donaldson vidio kako koristim nož na videoprijavi, dao mi je ulogu", kazala je za GQ Amila koja u filmu "November Man" igra Alecu, rusku špijunku ubicu.

Amila Terzimehić je za GQ ispričala kako su noževi njena strast, te ih ima čitavu kolekciju.

"Neobičan hobi za žene", piše novinarka GQ-a koja je glumicu posjetila u njenoj matičnoj kući, Sarajevskom ratnom teatru, i dodaje kako Amila, kao neko ko se bavio baletom i gimnastikom odlično utjelovljuje ovu ulogu.

"No, u stvarnom životu sam dobra i nježna", dodaje glumica.

Amila Terzimehić se prije upisa na glumu na Akademiji scenskih umjetnosti u Sarajevu deset godina profesionalno bavila ritmičkom gimnastikom i baletom, a trenirala je jazz balet, hip-hop i latino plesove.

Film "November Man" (2014.) donosi priču o bivšem agentu CIA-e (Pierce Brosnan) koji ide na misiju u Rusiju, gdje mu se suprotstavlja njegov bivši učenik. U filmu su, pored Brosnana, Olge Kurylenko i Lukea Braceya, posredstvom prve sarajevske casting i talent agencije Zona uloge ostvarile i bh. glumice Amila Terzimehić i Mediha Musliović, te glumac Dragan Marinković Maca. Pored njih, u filmu se pojavljuje i srbijanski glumac Lazar Ristovski.