"Nimfomanijak"
2

Nicole Kidman odbila ulogu zbog scena seksa

Klix.ba
Uloga u kontroverznoj drami "Dogville" reditelja Larsa von Triera ubraje se u jednu od najboljih koje je Australka Nicole Kidman odigrala u svojoj karijeri. Međutim, ova sjajna holivudska glumica je odbila igrati u novom filmu ovog reditelja.

Novi kontrovezni film "Nimfomanijak" također je trebao biti jedan od onih u kojem će glumiti i oskarovka Kidman, no to se ipak neće desiti. Nicole je odbila ulogu, a pretpostavlja se da su razlog tome stvarne scene seksa u kojima je Nicole trebala glumiti, navodi Hollywood Reporter.

Do zabune je došlo jer su producenti prvo tvrdili da će se navodno koristiti samo tijela glumaca, a ostalo bi bilo završeno uz pomoć specijalnih efekata, no čini se kako to ipak neće biti tako i scene seksa će biti stvarne.

Sve ovo očito neće smetati drugima, pa će se tako u filmu pojaviti Willem Dafoe, Stellan Skarsgaard, Christian Slater, Jamie Bell, Kate Ashfield i Uma Thurman koja će glumiti umjesto Kidman.

Prema pisanju nekih drugih medija scene seksa nisu bile razlog što se Kidman zahvalila kontroverznom reditelju na saradnji, već preklapanje termina snimanja s njenim drugim projektom, filmom "Grace od Monaka".

Vjerovatno će i Kidman sama objasniti o čemu se tačno radi, no činjenica je da u posljednje vrijeme, naročito otkako je majka, ne prihvata više uloge u kojima se mora skidati.